skip to Main Content
De beste verkooppunten in Spanje om fruit te kopen
123rf

De beste verkooppunten in Spanje om fruit te kopen

MADRID – De Spaanse consumentenvereniging OCU heeft een vergelijkingsonderzoek gedaan naar de supermarkten en andere verkooppunten in Spanje op zoek naar het beste fruit. In totaal heeft OCU gekeken naar 67 verschillende verkooppunten waaronder supermarkten in Madrid, Barcelona, Sevilla en Valencia. Maar de OCU heeft ook gekeken naar markthallen, hypermarkten en fruit stallen op straat.

De Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) heeft een vergelijkingsonderzoek gedaan naar de kwaliteit van het fruit dat verkocht wordt in diverse winkels in Spanje. In totaal heeft men 67 verkooppunten onderzocht waaronder 35 supermarkten, 12 hypermarkten, 10 markthallen en 10 fruit stallen op straat. Dat deed de OCU in de vier grootste steden van Spanje, te weten Madrid, Barcelona, Sevilla en Valencia.

In de winkelmandjes van de onderzoekers werden vijf artikelen gedaan: tomaten voor de sla, bananen van de Canarische Eilanden, conference peren, golden delicious appels en aardbeien. Er werd daarna gekeken naar de kiloprijs, hoe het fruit eruit ziet, de smaak en de informatie voor de consument.

Resultaat

Uit het vergelijkingsonderzoek is gebleken dat de supermarktketen Ahorramás het beste fruit van Spanje aanbiedt en 84 punten heeft gekregen. Op de tweede plaats staat de Duitse supermarktketen Aldi met 82 punten terwijl op een derde plaats de supermarktketen MAS staat, ook met 82 punten.

De populairste supermarktketen van Spanje is Mercadona maar wat betreft het fruit komt de Valenciaanse keten niet verder dan plaats 7 met 70 punten. Ook het verse fruit in de traditionele markthallen komt niet verder dan plaats 4 op de lijst.

Dit is de hele top 21 aldus de OCU:

 1. Ahorramás: 84 punten
 2. Aldi: 82
 3. MAS: 82
 4. Markthallen (mercados municipales): 76
 5. El Corte Inglés: 76
 6. Condis: 70
 7. Mercadona: 70
 8. Alcampo: 69
 9. Vidal: 69
 10. Bonpreu: 69
 11. Lidl: 67
 12. Carrefour: 67
 13. Consum: 66
 14. Caprabo: 62
 15. Dia: 58
 16. Hipercor: 58
 17. Eroski: 57
 18. Fruit stallen op straat (fruterías a pie de calle): 56
 19. Covirán: 55
 20. Supersol: 50
 21. El Jamón: 47 puntos

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Ik ken ahorramas supermarkt niet. Ik ben het met het onderzoek eens. Koop al heel lang fruit en groente bij Aldi supermarkten .

 2. Normaal vind ik mercadona de beste winkel maar dit jaar niet echt tevreden sinds de volledige vernieuwing.Deze week al twee maal fruit moeten weggooien na 1 dag al een brok met schimmel.

 3. Wat vreemd dat Carrefour lager scoort, ze bieden immers een enorme keuze aan fruit en groente.
  Ik mis bovendien DeSpar.

  1. Carrefour en Mercadona een grote ramp met groente en fruit, het ziet er allemaal goed uit als je het koopt maar omdat het gewoon niet goed behandeld is gaat het de dag erop al rotten omdat het beurs is. Als ze nu eens wat voorzichtiger met fruit en groenten omgaan inplaats van het naar elkaar te gooien en op de grond letterlijk te droppen. Daarnaast zitten veel mensen in het groente en fruit te knijpen en leggen het daarna terug en als jij dat koopt het de volgende dag ook al begint te rotten. Ook markt kooplieden gaan veels te grof om met fruit en groenten zo gooien ze het in dozen uit hun auto om snel klaar te zijn ook dit resulteerd weer in rotten en schimmelen in notime. Ook zie je bijv. dat tomaten helemaal verkeerd geplukt worden, deze heeft zelfs een stukje dat je kan afbreken om hem te plukken maar nee men rukt de tomaat er met geweld af waardoor deze minder lang goed blijft. Aangezien ik in Nederland 18 jaar in de tuinbouw gewerkt heb ziet ik dit soort dingen nogal snel. Slecht omgaan met groente en fruit is standaard is Spanje helaas waardoor er enorm veel weg gegooid moet worden.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by