De beste verkooppunten in Spanje om fruit te kopen

De beste verkooppunten in Spanje om fruit te kopen
Beeld: 123rf

MADRID – De Spaanse consumentenvereniging OCU heeft een vergelijkingsonderzoek gedaan naar de supermarkten en andere verkooppunten in Spanje op zoek naar het beste fruit. In totaal heeft OCU gekeken naar 67 verschillende verkooppunten waaronder supermarkten in Madrid, Barcelona, Sevilla en Valencia. Maar de OCU heeft ook gekeken naar markthallen, hypermarkten en fruit stallen op straat.

De Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) heeft een vergelijkingsonderzoek gedaan naar de kwaliteit van het fruit dat verkocht wordt in diverse winkels in Spanje. In totaal heeft men 67 verkooppunten onderzocht waaronder 35 supermarkten, 12 hypermarkten, 10 markthallen en 10 fruit stallen op straat. Dat deed de OCU in de vier grootste steden van Spanje, te weten Madrid, Barcelona, Sevilla en Valencia.

In de winkelmandjes van de onderzoekers werden vijf artikelen gedaan: tomaten voor de sla, bananen van de Canarische Eilanden, conference peren, golden delicious appels en aardbeien. Er werd daarna gekeken naar de kiloprijs, hoe het fruit eruit ziet, de smaak en de informatie voor de consument.

Resultaat

Uit het vergelijkingsonderzoek is gebleken dat de supermarktketen Ahorramás het beste fruit van Spanje aanbiedt en 84 punten heeft gekregen. Op de tweede plaats staat de Duitse supermarktketen Aldi met 82 punten terwijl op een derde plaats de supermarktketen MAS staat, ook met 82 punten.

De populairste supermarktketen van Spanje is Mercadona maar wat betreft het fruit komt de Valenciaanse keten niet verder dan plaats 7 met 70 punten. Ook het verse fruit in de traditionele markthallen komt niet verder dan plaats 4 op de lijst.

Dit is de hele top 21 aldus de OCU:

 1. Ahorramás: 84 punten
 2. Aldi: 82
 3. MAS: 82
 4. Markthallen (mercados municipales): 76
 5. El Corte Inglés: 76
 6. Condis: 70
 7. Mercadona: 70
 8. Alcampo: 69
 9. Vidal: 69
 10. Bonpreu: 69
 11. Lidl: 67
 12. Carrefour: 67
 13. Consum: 66
 14. Caprabo: 62
 15. Dia: 58
 16. Hipercor: 58
 17. Eroski: 57
 18. Fruit stallen op straat (fruterías a pie de calle): 56
 19. Covirán: 55
 20. Supersol: 50
 21. El Jamón: 47 puntos

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik ken ahorramas supermarkt niet. Ik ben het met het onderzoek eens. Koop al heel lang fruit en groente bij Aldi supermarkten .

Normaal vind ik mercadona de beste winkel maar dit jaar niet echt tevreden sinds de volledige vernieuwing.Deze week al twee maal fruit moeten weggooien na 1 dag al een brok met schimmel.

Wat vreemd dat Carrefour lager scoort, ze bieden immers een enorme keuze aan fruit en groente.
Ik mis bovendien DeSpar.

Carrefour en Mercadona een grote ramp met groente en fruit, het ziet er allemaal goed uit als je het koopt maar omdat het gewoon niet goed behandeld is gaat het de dag erop al rotten omdat het beurs is. Als ze nu eens wat voorzichtiger met fruit en groenten omgaan inplaats van het naar elkaar te gooien en op de grond letterlijk te droppen. Daarnaast zitten veel mensen in het groente en fruit te knijpen en leggen het daarna terug en als jij dat koopt het de volgende dag ook al begint te rotten. Ook markt kooplieden gaan veels te… Lees verder »

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.