De beste verkooppunten in Spanje om fruit te kopen

De beste verkooppunten in Spanje om fruit te kopen
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse consumentenvereniging OCU heeft een vergelijkingsonderzoek gedaan naar de supermarkten en andere verkooppunten in Spanje op zoek naar het beste fruit. In totaal heeft OCU gekeken naar 67 verschillende verkooppunten waaronder supermarkten in Madrid, Barcelona, Sevilla en Valencia. Maar de OCU heeft ook gekeken naar markthallen, hypermarkten en fruit stallen op straat.

De Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) heeft een vergelijkingsonderzoek gedaan naar de kwaliteit van het fruit dat verkocht wordt in diverse winkels in Spanje. In totaal heeft men 67 verkooppunten onderzocht waaronder 35 supermarkten, 12 hypermarkten, 10 markthallen en 10 fruit stallen op straat. Dat deed de OCU in de vier grootste steden van Spanje, te weten Madrid, Barcelona, Sevilla en Valencia.

In de winkelmandjes van de onderzoekers werden vijf artikelen gedaan: tomaten voor de sla, bananen van de Canarische Eilanden, conference peren, golden delicious appels en aardbeien. Er werd daarna gekeken naar de kiloprijs, hoe het fruit eruit ziet, de smaak en de informatie voor de consument.

Resultaat

Uit het vergelijkingsonderzoek is gebleken dat de supermarktketen Ahorramás het beste fruit van Spanje aanbiedt en 84 punten heeft gekregen. Op de tweede plaats staat de Duitse supermarktketen Aldi met 82 punten terwijl op een derde plaats de supermarktketen MAS staat, ook met 82 punten.

De populairste supermarktketen van Spanje is Mercadona maar wat betreft het fruit komt de Valenciaanse keten niet verder dan plaats 7 met 70 punten. Ook het verse fruit in de traditionele markthallen komt niet verder dan plaats 4 op de lijst.

Dit is de hele top 21 aldus de OCU:

 1. Ahorramás: 84 punten
 2. Aldi: 82
 3. MAS: 82
 4. Markthallen (mercados municipales): 76
 5. El Corte Inglés: 76
 6. Condis: 70
 7. Mercadona: 70
 8. Alcampo: 69
 9. Vidal: 69
 10. Bonpreu: 69
 11. Lidl: 67
 12. Carrefour: 67
 13. Consum: 66
 14. Caprabo: 62
 15. Dia: 58
 16. Hipercor: 58
 17. Eroski: 57
 18. Fruit stallen op straat (fruterías a pie de calle): 56
 19. Covirán: 55
 20. Supersol: 50
 21. El Jamón: 47 puntos
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.