Instagrammers nemen risico’s voor selfies in giftige poel Galicië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Instagrammers nemen risico's voor selfies in giftig poel Galicië
Beeld: Instagram

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

Laatste update: 1 jaar geleden.

A CORUÑA – Er is een beweging op gang gekomen in het noordwesten van Spanje waar men wil dat de oude mijnen en de daarbij horende waterpoelen afgesloten worden. De reden daarvoor is dat deze poelen met prachtig blauw gekleurd water hartstikke giftig zijn. Dat kleine detail schrikt echter veel selfiemakende Instagrammers niet af om de waterpoel in te lopen met alle gevolgen van dien.

De vereniging Asociación Salvemos Cabana wil dat de Monte Neme in A Coruña afgesloten wordt zodat de instagrammers en dagjesmensen ten eerste dit prachtig stukje door de mens gemaakte natuur niet vernielen en ten tweede om de selfiemakende internetters te beschermen.

De Monte Neme bevindt zich op 386 meter hoogte in de buurt van het playa de Razo-Baldaio strand, het op een na grootste strand van de provincie A Coruña. Het is voor instagrammers en dagjesmensen een ideale plaats om foto’s te maken en risico’s te nemen.

Het water in de poelen heeft alarmerende niveaus van aluminium en lage pH-waarden wat de aanwezigheid van zuur toxisch water afgeleid van de mijnbouwactiviteit aangeeft. Het inademen van sommige gassen is al niet goed voor de gezondheid en laat staan het in aanraking komen met het giftige water.

De meeste instagrammers maken foto’s naast de poelen maar er zijn waaghalzen die alles doen voor de beste selfies en dus het water ingaan. Verschillende van hen hebben na het maken van de perfecte foto verschijnselen gehad zoals overgeven, misselijkheid en duizeligheid waarbij er ook sommigen waren die een geïrriteerde huid hadden.

Op dit moment is het gebied van de oude mijn vrij toegankelijk en staan er borden waarop staat dat het water giftig is. Maar klaarblijkelijk schrikken de mensen daar niet van want er zijn meer dan 2.000 publicaties te vinden op Instagram en andere sociale media. Hieronder enkele Instagram voorbeelden.

View this post on Instagram

Fermosa imaxe que nos deixa hoxe o noso amigo @borja_rial_pereira, Noraboa! #repost @borja_rial_pereira ・・・ 🄼🄸🄽🄰🅂 🄳🄴 🅆🄾🄻🄵🅁🄰🄼🄸🄾 📌🅜🅞🅝🅣🅔 🅝🅔🅜🅔 🌍ℬℰℛᏀᗅℕͲⅈℕ❆Տ, Ꮐᗅℒⅈℂⅈᗅ ℓα νι∂α ησ єѕ ¢σмσ σтяσѕ ℓα ριηтαη, єѕ ¢σмσ тú ℓα ¢σℓσяєαѕ. ρσяqυє ѕєяá ѕιємρяє ηυєѕтяα α¢тιтυ∂ ℓα qυє α¢тúє ¢σмσ єℓ мєנσя ριη¢єℓ, єѕє ¢αραz ∂є σƒяє¢єяησѕ тσηαℓι∂α∂єѕ ∂є ℓυz ¢υαη∂σ мáѕ ℓσ ηє¢єѕιтαмσѕ #Galicia #galiciameiga #galiciamola #Galiciavisual #galiciadescuberta #lugaressecretosdegalicia #conocer_galicia #descobregalicia #galiciaenamora #galicia_mola #bergantiños #Coruña #landscapephotography #landscapelovers #monteneme #minasdewolframio #longexposurebeachphotography #longexposureshots

A post shared by 📍Galicia (@galiza_en_fotos) on

https://www.instagram.com/p/Bw27GasgMRb/

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.