skip to Main Content
Instagrammers nemen risico’s voor selfies in giftige poel Galicië
Instagram

Instagrammers nemen risico’s voor selfies in giftige poel Galicië

A CORUÑA – Er is een beweging op gang gekomen in het noordwesten van Spanje waar men wil dat de oude mijnen en de daarbij horende waterpoelen afgesloten worden. De reden daarvoor is dat deze poelen met prachtig blauw gekleurd water hartstikke giftig zijn. Dat kleine detail schrikt echter veel selfiemakende Instagrammers niet af om de waterpoel in te lopen met alle gevolgen van dien.

De vereniging Asociación Salvemos Cabana wil dat de Monte Neme in A Coruña afgesloten wordt zodat de instagrammers en dagjesmensen ten eerste dit prachtig stukje door de mens gemaakte natuur niet vernielen en ten tweede om de selfiemakende internetters te beschermen.

De Monte Neme bevindt zich op 386 meter hoogte in de buurt van het playa de Razo-Baldaio strand, het op een na grootste strand van de provincie A Coruña. Het is voor instagrammers en dagjesmensen een ideale plaats om foto’s te maken en risico’s te nemen.

Het water in de poelen heeft alarmerende niveaus van aluminium en lage pH-waarden wat de aanwezigheid van zuur toxisch water afgeleid van de mijnbouwactiviteit aangeeft. Het inademen van sommige gassen is al niet goed voor de gezondheid en laat staan het in aanraking komen met het giftige water.

De meeste instagrammers maken foto’s naast de poelen maar er zijn waaghalzen die alles doen voor de beste selfies en dus het water ingaan. Verschillende van hen hebben na het maken van de perfecte foto verschijnselen gehad zoals overgeven, misselijkheid en duizeligheid waarbij er ook sommigen waren die een geïrriteerde huid hadden.

Op dit moment is het gebied van de oude mijn vrij toegankelijk en staan er borden waarop staat dat het water giftig is. Maar klaarblijkelijk schrikken de mensen daar niet van want er zijn meer dan 2.000 publicaties te vinden op Instagram en andere sociale media. Hieronder enkele Instagram voorbeelden.

View this post on Instagram

Fermosa imaxe que nos deixa hoxe o noso amigo @borja_rial_pereira, Noraboa! #repost @borja_rial_pereira ・・・ 🄼🄸🄽🄰🅂 🄳🄴 🅆🄾🄻🄵🅁🄰🄼🄸🄾 📌🅜🅞🅝🅣🅔 🅝🅔🅜🅔 🌍ℬℰℛᏀᗅℕͲⅈℕ❆Տ, Ꮐᗅℒⅈℂⅈᗅ ℓα νι∂α ησ єѕ ¢σмσ σтяσѕ ℓα ριηтαη, єѕ ¢σмσ тú ℓα ¢σℓσяєαѕ. ρσяqυє ѕєяá ѕιємρяє ηυєѕтяα α¢тιтυ∂ ℓα qυє α¢тúє ¢σмσ єℓ мєנσя ριη¢єℓ, єѕє ¢αραz ∂є σƒяє¢єяησѕ тσηαℓι∂α∂єѕ ∂є ℓυz ¢υαη∂σ мáѕ ℓσ ηє¢єѕιтαмσѕ #Galicia #galiciameiga #galiciamola #Galiciavisual #galiciadescuberta #lugaressecretosdegalicia #conocer_galicia #descobregalicia #galiciaenamora #galicia_mola #bergantiños #Coruña #landscapephotography #landscapelovers #monteneme #minasdewolframio #longexposurebeachphotography #longexposureshots

A post shared by 📍Galicia (@galiza_en_fotos) on

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. zoals eindstein al zei:
    2 dingen in het leven zijn oneindig het universum en de domheid van mensen,
    alleen van het universum wist hij het nog niet zeker!

    A Einstein.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken