Aantal miljonairs in Spanje met 5% toegenomen

Aantal miljonairs in Spanje met 5% toegenomen
Beeld: 123rf

Aantal miljonairs in Spanje met 5% toegenomen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het aantal miljonairs is in Spanje het afgelopen jaar met 5% toegenomen. We hebben het dan over personen die tenminste één miljoen euro vrij te besteden hebben waarvan er nu 235.400 personen te vinden zijn in Spanje, aldus het Capgemini 2020 rapport.

In 2010 waren er nog 140.100 miljonairs in Spanje maar dat aantal is de afgelopen tien jaar toegenomen naar de huidige 235.400 miljonairs in Spanje in 2020. Het lijkt erop dat na de crisis de rijken steeds rijker zijn geworden en de armen steeds armer (maar dat is iets dat niet alleen in Spanje geldt).

Spanje staat met dit aantal op de veertiende plaats op de wereldranglijst achter Nederland met 287.500 miljonairs maar voor België met 132.600 miljonairs waardoor België niet op de Capgemini lijst voorkomt. 

Binnen Europa staat Spanje op een zevende plaats achter Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Zwitserland, Italië, Nederland maar boven Noorwegen en Zweden.

De wereldranglijst wordt aangevoerd door de Verenigde Staten met 5,9 miljoen miljonairs gevolgd door Japan met 3,58 miljoen, Duitsland met 1,46 miljoen en China met 1,25 miljoen miljonairs. 

In Nederland is het aantal miljonairs blijkbaar ook gestegen van 258.900 in 2018 naar 287.500 miljonairs in 2019, meer dus dan in Spanje wat vele malen groter is en waar veel meer mensen wonen. In België waren er in 2018 nog 122.300 miljonairs maar steeg dit in 2019 naar 132.600 miljonairs.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.