De populairste toeristische attractie in elke provincie van Spanje op kaart

De populairste toeristische attractie in elke provincie van Spanje op kaart
Beeld: Musement.,com

De populairste toeristische attractie in elke provincie van Spanje op kaart

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – We weten inmiddels allemaal wel dat Spanje de bezoeker en ook de inwoners veel te beiden heeft, van natuur, stranden, bergen, mooie dorpen en steden, monumenten, kerken en kathedralen naar musea en een uitstekende gastronomie. Maar wat is de meest bezochte en populairste toeristische attractie per provincie in Spanje?

Musement heeft aan de hand van Google recensies een kaart van Spanje gemaakt met daarop de 52 Spaanse provincies (niet te verwarren met de 17 autonome regio’s) en de populairste toeristische attracties in die provincies. Als je een echte Spanje bezoeker en kenner bent dan ken je ze ongetwijfeld allemaal en heb je ze misschien ook wel bezocht.

De inwoners van Spanje hebben tijdens de ‘staycation’ in eigen land meer dan genoeg keuze uit toeristische attracties. Laten we eens kijken naar de kaart en de autonome regio’s en de daarbij horende populairste attracties per provincie opsommen.

Andalusië: Het Alhambra (Granada), Plaza de España (Sevilla), Alcázar de los Reyes Cristianos (Córdoba), Nationaal Park Doñana (Huelva), Natuurpark Sierras de Cazorla, Segura y las Villas (Jaén), Nationaal Park Sierra Nevada (Almería), Puente Nuevo (Málaga) en de kathedraal van Cádiz (Cádiz).

Aragón: Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido (Huesca), de Basiliek van Nuestra Señora del Pilar (Zaragoza) en de Plaza del Torico (Teruel).

Asturië: heiligdom van Covadonga.

Canarische Eilanden: Jameos del Agua (Lanzarote, Las Palmas) en Loro Parque (, Tenerife, Santa Cruz de Tenerife).

Cantabrië: El Capricho de Gaudi.

Castilla y León: Plaza Mayor (Salamanca), Kathedraal van León (León), Parque Campo Grande (Valladolid), Romeinse stadsmuur van Ávila (Ávila), Kathedraal van Burgos (Burgos), Natuurpark Montaña Palentina (Palencia), Lago de Sanabria en Sierras Segundodera en Porto (Zamora), Alameda de Cervantes (Soria) en Romeinse Aquaduct van Segovia (Segovia).

Castilla-La Mancha: Primada Kathedraal (Toledo), kasteel Peñarroya (Ciudad Real), dierentuin van Guadalajara (Guadalajara), hangende huizen (Cuenca) en natuurpark Calares del Mundo en Sima (Albacete).

Catalonië: La Seu Vella (Lleida), Sagrada Familia (Barcelona), Dalí Theater-Museum (Girona) en PortAventura World (Tarragona).

Madrid regio: Retiro-park.

Valencia regio: Kasteel van Peñíscola (Castellón), Stad van Kunsten en Wetenschappen (Valencia) en Kasteel van Santa Bárbara (Alicante).

Extremadura: Romeins theater in Mérida (Badajoz) en Plaza Mayor de Trujillo (Cáceres).

Galicië: Hórreos de Combarro (Pontevedra), Santiago de Compostela Kathedraal (A Coruña), Romeinse muur van Lugo (Lugo) en Sil Canyon (Orense).

Balearen: Kathedraal van Mallorca.

La Rioja: Kathedraal van Santa María de la Redonda.

Navarra: Koninklijk Paleis van Olite.

Baskenland: La Concha strand (Guipúzcoa), Guggenheim Museum (Vizcaya) en La Florida Park (Álava).

Murcia: Romeins theater van Cartagena.

Musement Spaanse attracties
Beeld: Musement.com
Ga naar de inhoud