Lionel Messi sluit nieuw akkoord met FC Barcelona

Lionel Messi sluit nieuw akkoord met FC Barcelona
Beeld: Twitter

Lionel Messi sluit nieuw akkoord met FC Barcelona

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – De Argentijnse topvoetballer Lionel Messi bereikte afgelopen woensdag een nieuw akkoord met voetbalploeg FC Barcelona. Messi is ondertussen 34 jaar oud. Hij speelt al sinds 2004 bij FC Barcelona, waar hij eerst ook in de jeugdafdeling zat. De club zit de laatste tijd in financiële problemen, maar Messi toonde zich bereid water bij de wijn te doen.

Al ruim 15 jaar is Lionel Messi de sterspeler van FC Barcelona. Hij speelde maar liefst 552 wedstrijden voor de club, waarin hij 485 goals maakte. In diezelfde periode speelde hij 174 wedstrijden voor zijn geboorteland Argentinië, waarin hij 92 doelpunten scoorde. Messi wordt terecht één van de grootste voetbalspelers aller tijden genoemd. Vanwege zijn lengte (slechts 170 centimeter) en zijn grote snelheid kreeg hij de bijnaam La Pulga (de vlo).

Een FC Barcelona zonder Messi is voor de fans nauwelijks nog in te beelden. De afgelopen twee weken wachtten ze in spanning af op het lang gevreesde einde van Messi’s carrière in Barcelona.

Het enige wat nog nodig is om de deal van vorige week woensdag officieel te maken is het finale oordeel van de advocaten. Het is echter uiterst onwaarschijnlijk dat de deal nog zou veranderen. Volgens de Spaanse media gaat het slechts over het nakijken en perfectioneren van nuances, en kunnen we er van uit gaan dat de grote lijnen al veilig zijn gesteld.

De fans van FC Barcelona wachtten al enkele weken in spanning af of het contract van hun favoriete speler opnieuw zou worden verlengd . Doordat FC Barcelona zich in een moeilijke financiële situatie bevindt, kon de club de deal niet verlengen zoals die nu bestond.

Gelukkig toonde Lionel Messi zich bereid maar liefst de helft van zijn loon in te leveren om nog 5 jaar verder te kunnen spelen bij de club die hem groot heeft gemaakt. Hij gaf altijd al aan dat zijn carrière nog legendarischer maken belangrijker was dan het geld dat hij daarvoor krijgt. Er waren nochtans ernstige kapers op de kust. Zo was de Franse topclub Paris Saint Germain zeer geïnteresseerd om Messi over te nemen.

Op dit moment verblijft Lionel Messi nog bij zijn familie in het Argentijnse Rosario. Hij rust er uit van de Copa America, het Latijns Amerikaanse equivalent van het Europese Kampioenschap voetbal waar Argentinië, mede dankzij Messi de eerste plaats verzilverde.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.