Lionel Messi sluit nieuw akkoord met FC Barcelona

Lionel Messi sluit nieuw akkoord met FC Barcelona
Beeld: Twitter

Lionel Messi sluit nieuw akkoord met FC Barcelona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – De Argentijnse topvoetballer Lionel Messi bereikte afgelopen woensdag een nieuw akkoord met voetbalploeg FC Barcelona. Messi is ondertussen 34 jaar oud. Hij speelt al sinds 2004 bij FC Barcelona, waar hij eerst ook in de jeugdafdeling zat. De club zit de laatste tijd in financiële problemen, maar Messi toonde zich bereid water bij de wijn te doen.

Al ruim 15 jaar is Lionel Messi de sterspeler van FC Barcelona. Hij speelde maar liefst 552 wedstrijden voor de club, waarin hij 485 goals maakte. In diezelfde periode speelde hij 174 wedstrijden voor zijn geboorteland Argentinië, waarin hij 92 doelpunten scoorde. Messi wordt terecht één van de grootste voetbalspelers aller tijden genoemd. Vanwege zijn lengte (slechts 170 centimeter) en zijn grote snelheid kreeg hij de bijnaam La Pulga (de vlo).

Een FC Barcelona zonder Messi is voor de fans nauwelijks nog in te beelden. De afgelopen twee weken wachtten ze in spanning af op het lang gevreesde einde van Messi’s carrière in Barcelona.

Het enige wat nog nodig is om de deal van vorige week woensdag officieel te maken is het finale oordeel van de advocaten. Het is echter uiterst onwaarschijnlijk dat de deal nog zou veranderen. Volgens de Spaanse media gaat het slechts over het nakijken en perfectioneren van nuances, en kunnen we er van uit gaan dat de grote lijnen al veilig zijn gesteld.

De fans van FC Barcelona wachtten al enkele weken in spanning af of het contract van hun favoriete speler opnieuw zou worden verlengd. Doordat FC Barcelona zich in een moeilijke financiële situatie bevindt, kon de club de deal niet verlengen zoals die nu bestond.

Gelukkig toonde Lionel Messi zich bereid maar liefst de helft van zijn loon in te leveren om nog 5 jaar verder te kunnen spelen bij de club die hem groot heeft gemaakt. Hij gaf altijd al aan dat zijn carrière nog legendarischer maken belangrijker was dan het geld dat hij daarvoor krijgt. Er waren nochtans ernstige kapers op de kust. Zo was de Franse topclub Paris Saint Germain zeer geïnteresseerd om Messi over te nemen.

Op dit moment verblijft Lionel Messi nog bij zijn familie in het Argentijnse Rosario. Hij rust er uit van de Copa America, het Latijns Amerikaanse equivalent van het Europese Kampioenschap voetbal waar Argentinië, mede dankzij Messi de eerste plaats verzilverde.

Ga naar de inhoud