Veertigste Jazz Festival van Vitoria-Gasteiz is op 14 juli begonnen

Veertigste Jazz Festival van Vitoria-Gasteiz is op 14 juli begonnen
Beeld: Festival de Jazz de Vitoria-Gasteiz / Facebook

Veertigste Jazz Festival van Vitoria-Gasteiz is op 14 juli begonnen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VITORIA – In Vitoria-Gasteiz in País Vasco (Baskenland) begon op woensdag 14 Juli de veertigste editie van het bekende jazzfestival. Dit jaar kan het festival integraal gevolgd worden op Radio Vitoria Jazz, in de regio te vinden op 103.4 FM en online overal ter wereld via de link onderaan dit artikel- Het Jazz Festival van Vitoria is internationaal gerenommeerd, en het enige festival dat is aangesloten bij de Internationale Organisatie van Jazz Festivals. Nog tot zondag 18 juli vinden op verschillende locaties in de stad optredens plaats.

Al sinds 1981 is Vitoria-Gasteiz, de hoofdstad van het Baskenland, gaststad van een Jazz Festival. In het verleden traden wereldbekende artiesten als Muddy Waters, Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan er op. Ook vonden een aantal ontmoetingen plaats die de wereld muziekgeschiedenis in gingen, zoals die tussen de Spaanse Flamenco legende Paco de Lucía en de Amerikaanse trompettist Wynton Marsalis.

Tijdens de editie van dit jaar zijn elke ochtend een aantal optredens te zien in de Iradier Arena. Daar biedt het festival plaats aan beginnende of experimentele muzikanten. In de middag zakt de organisatie af naar het stadstheater van Vitoria-Gasteiz, om ’s avonds weer naar de Iradier Arena terug te keren. De optredens begonnen al op 14 Juli en gaan nog verder tot zondag 18 Juli. 

Op donderdag is het festival om 12 uur ’s middags geopend in de Iradier Arena met een optreden van muziekschool Luis Aranburu en Fran Serrano Quintet. In de middag (om 17.30 uur) ontvangt de stadsschouwburg de gitarist Miguel Salvador uit Bilbao. Donderdagavond sluit men dan weer af in de Iradier Arena met optredens van Itamar Borochok en Atlantic Bridge.

Wie geïnteresseerd is in de jaarlijkse Baskische hoogmis van de Jazz, kan het volledige programma HIER vinden. Wie niet in de buurt woont maar toch graag meeluistert, kan via DEZE LINK via Radio Vitoria online meeluisteren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.