Veertigste Jazz Festival van Vitoria-Gasteiz is op 14 juli begonnen

Veertigste Jazz Festival van Vitoria-Gasteiz is op 14 juli begonnen
Beeld: Festival de Jazz de Vitoria-Gasteiz / Facebook

Veertigste Jazz Festival van Vitoria-Gasteiz is op 14 juli begonnen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VITORIA – In Vitoria-Gasteiz in País Vasco (Baskenland) begon op woensdag 14 Juli de veertigste editie van het bekende jazzfestival. Dit jaar kan het festival integraal gevolgd worden op Radio Vitoria Jazz, in de regio te vinden op 103.4 FM en online overal ter wereld via de link onderaan dit artikel- Het Jazz Festival van Vitoria is internationaal gerenommeerd, en het enige festival dat is aangesloten bij de Internationale Organisatie van Jazz Festivals. Nog tot zondag 18 juli vinden op verschillende locaties in de stad optredens plaats.

Al sinds 1981 is Vitoria-Gasteiz, de hoofdstad van het Baskenland, gaststad van een Jazz Festival. In het verleden traden wereldbekende artiesten als Muddy Waters, Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan er op. Ook vonden een aantal ontmoetingen plaats die de wereld muziekgeschiedenis in gingen, zoals die tussen de Spaanse Flamenco legende Paco de Lucía en de Amerikaanse trompettist Wynton Marsalis.

Tijdens de editie van dit jaar zijn elke ochtend een aantal optredens te zien in de Iradier Arena. Daar biedt het festival plaats aan beginnende of experimentele muzikanten. In de middag zakt de organisatie af naar het stadstheater van Vitoria-Gasteiz, om ’s avonds weer naar de Iradier Arena terug te keren. De optredens begonnen al op 14 Juli en gaan nog verder tot zondag 18 Juli. 

Op donderdag is het festival om 12 uur ’s middags geopend in de Iradier Arena met een optreden van muziekschool Luis Aranburu en Fran Serrano Quintet. In de middag (om 17.30 uur) ontvangt de stadsschouwburg de gitarist Miguel Salvador uit Bilbao. Donderdagavond sluit men dan weer af in de Iradier Arena met optredens van Itamar Borochok en Atlantic Bridge.

Wie geïnteresseerd is in de jaarlijkse Baskische hoogmis van de Jazz, kan het volledige programma HIER vinden. Wie niet in de buurt woont maar toch graag meeluistert, kan via DEZE LINK via Radio Vitoria online meeluisteren.

jazzfestival
Ga naar de inhoud