Meer dan 3.000 geëvacueerden aan de Costa del Sol vanwege grote bosbrand

Meer dan 1.000 geëvacueerden aan de Costa del Sol vanwege grote bosbrand
Beeld: @E112Andalucia / twitter

Meer dan 3.000 geëvacueerden aan de Costa del Sol vanwege grote bosbrand

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Er zijn inmiddels meer dan 3.000 personen geëvacueerd in diverse gemeenten in het achterland van de Costa del Sol. Het gaat om inwoners van onder andere de wijken Lauro Golf, Jarapalos en Llanos de la Plata in Alhaurín de la Torre en de wijk Buenavista in Alhaurín el Grande. De droogte en de wind zorgen ervoor dat de vlammenzee bijna vrij spel heeft in de Sierra de Mijas.

De brand ontstond vrijdagmiddag in een gebied dat El Higuerón heet in de Sierra de Mijas. Inmiddels zijn er meer dan 300 brandweerlieden aan het werk en zijn er verschillende helikopters en vliegtuigen ingezet om het vuur vanuit de lucht te bestrijden. Ondertussen is Plan 1 van Infoca in werk getreden. Vrijdagavond werd bekend dat inmiddels alweer 1.900 hectare natuur is verwoest.

De natuur- en bosbrand zorgt voor een enorm rookwolk die overal langs de Costa del Sol te zien is. Voorlopig zijn er meer dan 3.000 inwoners van Alhaurín de la Torre en Alhaurín el Grande geëvacueerd maar men sluit niet uit dat er meer dorpen getroffen worden. Er zijn ook diverse wegen afgesloten zoals de A-404 tussen kilometer 9 en 12.

Extremadura

Ondertussen is ook de grootste natuur- en bosbrand op dit moment in Extremadura en Castilië en León nog niet voorbij. Deze allesverwoestende brand bedreigd de natuurparken en natuurgebieden Monfragüe en Las Hurdes. Op dit moment is al meer dan 5.100 hectare natuur verwoest.

Ga naar de inhoud