Dit zijn de meest gezochte Spaanse stranden op internet

Dit zijn de meest gezochte Spaanse stranden op internet
Beeld: via canva.com

Dit zijn de meest gezochte Spaanse stranden op internet

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De zomervakantie is bijna hier en de stranden stromen weer vol met mensen die even af willen koelen en hun dagelijkse routine los willen laten. Het is zelfs zo dat volgens een studie van Allianz Partners bijna de helft van de Spanjaarden naar de kust gaat om zo de hitte te kunnen overleven.

Onafhankelijk van de gekozen plaats, plant de Spanjaard en ook bijna elke toerist de route en de activiteiten die gedaan kunnen worden van tevoren om zo niet de beste plekjes te missen. Iedereen wil de spectaculairste of beroemde stranden zien waar duizenden toeristen per jaar komen. Maar wat zijn nou eigenlijk de stranden in Spanje waar het meest naar gezocht wordt?

Eskimoz heeft een ranking van deze stranden uit de laatste weken gepubliceerd. Er zijn hierbij geen andere aspecten of ratings gebruikt. Het gaat puur om de zoekcijfers van Google.

Op de eerste plek staat het strand Las Catedrales in Galicië. Er is 60.500 keer naar gezocht. Het is een natuurmonument met veel bekendheid onder toeristen die deel is van een geomorfologische formatie die Rasa Cantábrica heet. Omdat er zo veel bezoekers zijn, wordt de toegang nu zelfs gecontroleerd om zo niet te veel gasten op het strand te laten.

Op de tweede plek staat Roquetas de Mar in Almería. Er is 60.000 keer naar gezocht. 

Hierna zien we dat er 50.000 keer werd gegoogled op Zahara de los Atunes in Cádiz en 40.000 keer naar Almuñecar in Granada. 

De stranden in Catalonië scoren ook goed. Zo heeft het Playa de Aro aan de Costa Brava de vijfde plek ingenomen. Het strand is het populairste strand in Catalonië met 12.000 klikken. 

Het meest toeristische strand in de Comunidad Valenciana is La Malvarrosa in de hoofdstad van de autonome regio. Hier werd 9.900 keer naar gezocht. Ditzelfde aantal geldt voor het Playa de la Concha in San Sebastian in het Baskenland.

In het noorden vinden we de stranden die plek acht en plek negen innemen. Beide stranden zijn 6.600 keer opgezocht op Google. Het gaat dan om het El Silencio strand in Asturië en La Carnota in Galicië.

Op de tiende en laatste plek vinden we Playa de Muro op Mallorca en de Playa del Inglés en Playa de Honda op de Canarische eilanden. Naar beide werd 6.500 keer gezocht.

Ga naar de inhoud