Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (67)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (67)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (67)

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Yeeaahhhhh, we hebben de verhuurlicentie van het bureau toerisme. We zijn officieel een Casa Rural!! We mogen, nee, we moeten van start met de B&B. Er is geen ontkomen meer aan, maar we hebben heel veel zin in het volgende hoofdstuk. Niet dat we klaar zijn met klussen hoor! De tuin is voor nu wel oké, maar we hebben nog veel wensen om de tuin mooier te maken. De veranda moet nog verder worden opgebouwd, een buitenkeuken / bar realiseren, de jacuzzi installeren, gevels verder opknappen. Je hoort nog werk genoeg … Tussen de gasten door gaan we dus gewoon verder met het nog mooier maken van onze B&B.

Hoe we erachter kwamen dat de licentie uitgegeven was, is wel een grappig verhaal. We hebben een architect in de hand genomen om ons en de verbouwing (van meer dan 2½ jaar) te begeleiden en natuurlijk de papieren in orde te maken voor de vergunning. Vooral de regels om een Casa Rural te openen is behoorlijk ingewikkeld. Bijna elke stap van de verbouwing stonden we met het hele regelboek van het bureau van toerisme in de hand. Die vergunning is ons dus niet zomaar komen aanwaaien.

Maar goed, even terug naar het moment … Half mei heeft de architect het hele papierwerk ingeleverd bij bureau toerisme en een aantal weken later kwam hij langs om de regels voor de laatste aanpassingen in de mindervalide kamer te doorgronden. Bij binnenkomst zei hij ons: “Ik wil jullie zo een website laten zien, als de vergunning wordt vrijgegeven dan verschijnen jullie daarop.” Dus zo gezegd, zo gedaan. Hij laat de website aan Tom zien en tot ons aller verbazing plopt Casa Rodriguillo op het scherm. Tom slaat in zijn enthousiasme die beste man op zijn schouder en die schiet bijna door het computerscherm.

In het begin konden we het nog niet goed geloven dat het was gelukt. We weten het dus al een aantal weken, maar we hebben nog even gewacht met het bekendmaken ervan. Misschien waren we bang dat er ergens nog een addertje verstopt zat. Afgelopen maandag was de inspectie en op een paar kleine puntjes na, was er niets aan te merken op de B&B. Dus nu geloven we echt dat we de licentie hebben en mag iedereen het weten!

We zitten op booking.com en Airbnb en we hebben ook een spiksplinternieuwe website waarop geboekt kan worden. De afgelopen weken hebben we heel hard aan de website gewerkt. Het belangrijkste deel van de B&B staat erop, met de prachtige foto’s die vorige week zijn gemaakt. De komende tijd gaan we de website nog verder vullen met onder andere de leuke dingen die hier in de omgeving te doen zijn. Neem vooral even een kijkje op Casa Rodriguillo en laat ons weten wat je ervan vindt!  Hasta pronto Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud