Search
menu
Search

Grote brand op Canarische Eiland La Palma met 500 geëvacueerden

Grote brand op Canarische Eiland La Palma met 500 geëvacueerden
Beeld: @112canarias / twitter

Grote brand op Canarische Eiland La Palma met 500 geëvacueerden

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een bosbrand is uitgebroken in de gemeente Puntagorda op het eiland La Palma (Canarische Eilanden). Het vuur heeft meer dan 200 hectare en tot nu toe 11 huizen verwoest, waardoor ongeveer 500 omwonenden zijn geëvacueerd. Het aantal geëvacueerden kan de komende uren oplopen tot duizend, aangezien het vuur zich uitbreidt.

De bosbrand is uitgebroken rond 1:05 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag in de El Pinar-regio, op kilometer 76 van de LP-1-weg, en de omvang ervan heeft ertoe geleid dat de regering van de Canarische Eilanden om 6:12 uur zaterdagmorgen het tweede niveau van noodtoestand heeft geactiveerd en de leiding heeft genomen over de bluswerkzaamheden.

Er zijn 11 woningen getroffen en meer dan 500 mensen zijn geëvacueerd. In totaal zijn ongeveer 200 hectare getroffen. Voorzorgsmaatregelen zijn getroffen, waaronder het ontruimen van een opvanghuis. De bewoners van het bejaardenhuis in de gemeente zijn opgesloten in afwachting van de evolutie van de brand.

Er zijn nu honderden mensen aan het werk om de bosbrand op La Palma te blussen. Er zijn versterkingstroepen gekomen van het brandweerconsortium van Tenerife, de Canarische politie en het Rode Kruis van Tenerife. De Cabildo van Gran Canaria heeft ook personeel en apparatuur gestuurd. Er zijn nu vier luchtmiddelen ingezet, waaronder drie watervliegtuigen. Er is nog een helikopter onderweg van het eiland Tenerife.

De brand is nog steeds woedend en er is nog steeds veel onzekerheid over de situatie. De autoriteiten doen er alles aan om de brand te blussen en de mensen in veiligheid te brengen.

Ga naar de inhoud