18 ziekenhuisopnames na muggenbeet en westnijlvirus bij Sevilla (2020)

18 ziekenhuisopnames na muggenbeet en wetsnijlvirus bij Sevilla
Beeld: Wikimedia

18 ziekenhuisopnames na muggenbeet en westnijlvirus bij Sevilla (2020)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Afgelopen week werden er in de buurt van Sevilla 19 personen gemeld die positief waren getest op het westnijlvirus als gevolg van muggenbeten. Ondertussen zijn 18 van deze personen met hersenvliesontsteking opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om de dorpen Puebla del Río en Coria del Río die bij de provincie Sevilla in de autonome regio Andalusië horen.

Het westnijlvirus (virus del Nilo Occidental) is een virus dat circuleert onder trekvogels en wordt overgebracht door muggen . Het virus kan ook op de mens en op een groot aantal verschillende zoogdiersoorten worden overgedragen. 

De verantwoordelijke mug voor het overdragen van het virus is de ‘culex pipiens’ ofwel de gewone steekmug die soms als vector kan dienen voor de verspreiding van een aantal infectieziekten bij de mens, zoals Japanse encefalitis, de westnijlziekte en hersenvliesontsteking (meningoencefalitis vírica).

7 van de 18 opgenomen patiënten bevinden zich op de ic-afdeling (UCI) en zijn er ernstig aan toe. Ondertussen hebben de autoriteiten maatregelen genomen en worden de dorpen ontsmet terwijl de inwoners massaal anti muggensprays etc. kopen om muggenbeten te voorkomen. Het westnijlvirus kan niet van mens op mens overgedragen worden en wordt alleen verspreid via een muggenbeet.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.