De 1,5 meter afstand Spaanse paella-pan die niet rond maar rechthoekig is

De 1,5 meter afstand Spaanse paella-pan die niet rond maar rechthoekig is
Beeld: El Paello

De 1,5 meter afstand Spaanse paella-pan die niet rond maar rechthoekig is

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – De paella wordt traditiegetrouw in een ronde paella-pan gemaakt en gepresenteerd. Maar misschien vanwege de corona-crisis en de anderhalve meter afstand heeft men in Valencia een nieuwe revolutionaire rechthoekige paella-pan gemaakt waaruit tot 14 mensen tegelijk kunnen eten: ‘El Paello’.

‘El Paello’ is een creatie van Lamberto Viadel en José Miguel Marín als alternatief voor de traditionele ronde paella-pan. Het gaat dus om een lange rechthoekige pan waar meer mensen tegelijk uit kunnen eten dan bij een ronde pan (tenzij deze enorm groot is). 

In de Valencia regio (bakermat van de paella) is het namelijk traditie om niets meer te hebben dan een paella-pan, een bord en een grote houten lepel om gezamenlijk uit de paella-pan te eten (socarrat in het Valenciaans). Maar met de corona-maatregelen moet er afstand gehouden worden en wellicht is de ‘El Paello’ de oplossing voor het 1,5 meter probleem.

Daarom creëerden beide heren de ‘El Paello’, een langgerekte rechthoekige paella-pan. Het idee begon eigenlijk als grap nadat ze een discussie hadden over de eeuwige problematiek van wie wel en wie niet aan de ronde paella-pan mag zitten om direct uit de pan te eten. 

Maar om dat grapje om te zetten in een idee en daarna werkelijkheid te laten worden was nog niet zo makkelijk. Want de pan moest speciaal gemaakt worden en een goede paella-pan maken, hetzij rond hetzij rechthoekig, is niet makkelijk. Maar volgens beide bedenkers mag het resultaat er zijn en hebben ze al veel positieve reacties ontvangen.

De ‘El Paello’-pan is dus rechthoekig, heeft een diepte van 6 cm, is 158 cm lang en 44 cm breed met aan beide uiteinden handvatten zoals bij een ronde paella-pan waardoor de pan 173 cm lang is (inclusief handvaten). De ‘El Paello’-pan heeft een verkoopprijs van 287,38 euro inclusief IVA (btw) en transportkosten (alleen binnen het Spaanse vasteland). Zie de WEBSITE voor meer informatie en foto’s.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.