Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (22)

Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (22)
Beeld: naargalicie.nl

Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (22)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Sol, Rob en hond Antares zijn begin 2021 naar Noordwest Spanje verhuist om in het dorp Freán om op een nog te verbouwen boerderijtje, een stal en 7 hectare weiland en bos een nieuw leven op te bouwen. Lees de avonturen van het drietal dat ervoor gekozen heeft om niet in het toeristische Spanje langs de Middellandse Zeekust maar in het Groene Spanje aan de Atlantische Oceaan te gaan wonen.

Eindelijk slapen we weer in een bed, en daar ging het een en ander aan vooraf. In januari demonteerde we ons bed. Alles moest gereed gemaakt worden voor de verhuis naar Spanje, het bed dus ook. Op de slaapkamer tussen de verhuisdozen sliepen wij op de matrassen. Dat was in de eerste week van januari. Als ook alles langzaam van de hoger gele verdiepingen naar de woonkamer gaat, die er inmiddels uitziet als een klein magazijn bol.com, gaan ook de matrassen naar de woonkamer. Boven is alles netjes voor de overdracht van het huis aan het einde van de maand.

Als de inboedel opgehaald is door de verhuizer en al het andere in een aanhanger is geladen zijn ook de matrassen weg. die hebben plaats gemaakt voor van die yoga matjes met slaapzakken. We blijven tot het laatst in huis. Op de dag van de sleuteloverdracht zijn de matjes en de slaapzakken zo in de auto geladen. Als het huis niet meer van ons is slapen we 2 nachten bij mijn ouders, weer gewoon in een bed.

We vertrekken met de auto naar Spanje, achter de auto de aanhanger met de matrassen. Het is een lange rit van Breda naar Freán in Galicië. Onderweg moeten we dus ergens overnachten. Net voorbij Bordeaux boekte we eerder al een hotel. Bij aankomst blijkt het hotel iets anders dan dat wij er ons van voorgesteld hadden. Luxe hadden we niet verwacht, daar ging het ook niet om. Maar rond het bed kun je net lopen en het enige wat er verder is is een douche met WC. Maar goed, wij konden slapen al denken wij dat het hotel en de bedden daar minder vaak voor gebruikt worden 😉

Met de matrassen nog steeds achter ons in de aanhanger vertrekken we voor het tweede deel van de rit, nog ruim 800km te gaan of zo. Na 10 uur rijden komen we om 4 uur in de middag aan bij ons nieuwe huis. We kijken eerst even rond. De verkopers komen even als een klusjesman voor de CV installatie. Dan komt het moment dat de matrassen uit de aanhanger mogen. We hebben een vertrek uitgekozen wat de komende tijd onze slaapkamer zal zijn. Het bed wat er in staat demonteer ik en stallen we in een andere kamer. De kamer maken we schoon en we leggen de matrassen op de grond en maken ons bed op. Ons bed, op de grond, voor de komende tijd.

De woonkamer moet de slaapkamer worden. De slaapkamer heeft namelijk een mooier uitzicht dan de woonkamer. Vandaag dat we de kamers gaan wisselen. We kunnen dus aan de gang met verbouwen. Er zitten heel wat uren in de slaapkamer, maar veel minder dan de tijd die het gekost heeft de woonkamer te verbouwen tot slaapkamer. Telkens kwamen er namelijk dingen tussendoor, dingen die niet konden wachten of dat nou kleinen ander projecten waren, of het werk op de akker, of dingen met papieren die geregeld moesten worden, of het helpen van de buren en de dagen dat ik eens geen zin had om te werken. 

In onze rubriek SpanjeVerhalen zijn meer verhalen van Sol, Rob en Antares (en andere ingezonden verhalen) te lezen. KLIK HIER

Maar, de slaapkamer is zover af, er moeten nog een paar kleine dingen gedaan worden, dingen die geleverd moeten worden, zoals het gordijn dan voor de kast komt. Er komen geen deuren in want die nemen plaats in, met schuifdeuren heb je altijd maar een halve opening en met gewonde deuren moet je ruimte vrijhouden in de kamer voor een open deur. Plinten tegen de muur komen volgend jaar pas als ik zeker weet dat het laminaat helemaal gezet is. 

Het bed is opnieuw geschilderd door Sol en staat ook al een tijdje te wachten tot het in elkaar gezet wordt. 12 augustus is het dan zover. Ik zet de bedombouw in elkaar, haal de matrassen van de grond en leg ze op hun plaats op de spiraalbodems. Vers, nieuw en net gewassen beddengoed gaat er op en het bed is klaar om in te slapen. De nacht van 12 op 13 augustus is de eerder nacht dat we weer in ons bed liggen. Heerlijk geslapen! Tot volgende week!

Zoals ik nu voor Spanjevandaag.com wekelijks een samenvatting geeft van wat ons is overkomen en wat we gedaan hebben, schrijf ik ook dagelijks een blog. Als je wil kun je daar ook eens een kijkje nemen. www.naargalicie.nl

Ga naar de inhoud