Het toeristische treintje: een leuke manier om Salou en Cambrils te ontdekken

Het toeristische treintje: een leuke manier om Salou en Cambrils te ontdekken
Beeld: Facebook

Het toeristische treintje: een leuke manier om Salou en Cambrils te ontdekken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

TARRAGONA – Voor wie op zoek is naar het typische Spanje, zijn de kustgemeenten Salou en Cambrils een bestemming bij uitstek. En je hoeft er niet eens heel erg mobiel te zijn! Wie zin heeft om alles vanuit een bijzonder perspectief te zien, kan er gebruik maken van het toeristische treintje.

Salou snel kennen, zonder al te veel te moeten wandelen? Dan is het toeristische treintje iets voor jou. Het treintje biedt twee verschillende routes aan in het stadje. Wie meereist komt iets te weten over het verleden van de badplaats en ontdekt de interessante plekjes.

SALOU

ROUTE 1
Het treintje rijdt onder meer ook langs de Modernistische huizen aan de  Paseo Jaume I of de Santa Maria del Mar kerk. Men ziet ook de haven, het monument van de visser (een werk van Ramon Ferran) en de decoratieve fonteinen: een spektakel van water, licht en kleur.

ROUTE 2
De tweede ronde voert tot bij de wijk Cap Salou, vlakbij de baai van Llenguadets, de la Font, de la Vinya en dels Crancs. Ook komen pareltjes als de vuurtoren van Salou, La Penya Tallada of La Punta del Cavall voorbij.

Verder ziet men het plaza Europa, centrum van de stad, de Pilones (een werk van Antoni Roselló, één van de boegbeelden van Salou) en de Camino de Ronda, een aantrekkelijk wandelpad langs de kust.

Het nieuwe aanbod van dit seizoen biedt gunstige prijzen aan families, en beschikt ook over audiogidsen voor zowel jong als oud. Bovendien is de gids beschikbaar in 5 talen. Catalaans, Spaans, Engels, Frans en Russisch.

Voor volwassenen kost een ticket 6 euro, voor kinderen tussen 3 en 14 jaar is dat 4 euro. Ook 65 plussers kunnen voor 4 euro mee. Meer informatie op DEZE WEBSITE (Engels)

CAMBRILS 

Ook Cambrils beschikt over een eigen toeristisch treintje. De belangrijkste halte is voor het Patronato del Turismo (Paseo de las Palmeras), maar er zijn ook haltes aan Camping La Llosa, hotel Estival El Dorado, Camping Joan of bij de hotelschool aan het strand.

ROUTE 1
De eerste route in Cambrils voert door het historische centrum. Verder ontdekt de passagier de minder bekende buurt ‘La Vila’. De kleine kasseien straatjes vol planten en bloemen vormen één van de hoogtepunten van de route.

ROUTE 2
De tweede route is die van de markt. Elke woensdag passeert het treintje langs de gezellige weekmarkt, de muren van de stad en het oude gemeenteplein.

ROUTE 3
De derde en laatste route in Cambrils is de Poniente tour, die enkel in de zomer bij het aanbod zit. Deze route voert langs de minst bekende delen van de stad en volgt ook een stuk van de kust richting het binnenland.

De prijs voor een volwassene in Cambrils is 4 euro. Kinderen van 5 tot 12 betalen 2 euro, wie jonger is dan 5 reist gratis mee. Meer informatie op DEZE WEBISTE (Engels)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.