Mercadona indirect begonnen met de verkoop van houten tiny-houses

Mercadona indirect begonnen met de verkoop van houten tiny-houses
Beeld: Onarc.es / Facebook

Mercadona indirect begonnen met de verkoop van houten tiny-houses

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Alle lezers zullen inmiddels wel bekend zijn met de Spaanse Mercadona supermarkt. Maar wist je dat de eigenaar, Juan Roig, regionale ondernemers steunt met hun bedrijven? Het gaat daarbij hoofdzakelijk om jongeren en startups die de Mercadona eigenaar direct financieel op gang helpt. En zo kan het zijn dat dankzij Juan Roig het mogelijk is om vanaf 39.000 euro een tiny-house te kopen.

We hebben het hier over de houten prefab tiny-houses van de Valenciaanse startup Onarc. Dit bedrijf ontvangt direct financiering van de zogenaamde ‘lanzadera’ van Mercadona’s eigenaar Juan Roig. Het gaat in dit geval om het huisje ‘Liten’ dat in een fabriek gebouwd wordt en daarna getransporteerd en opgebouwd wordt in recordtijd (een dag).

‘Liten’ is 30 vierkante meter groot en heeft een breedte van 3,35m en een lengte van 8,85m. De tiny-houses zijn van hout gemaakt en er zijn drie modellen: een als extra ruimte bij een bestaand huis met een salon, keuken en badkamer (zoals een extra logeerkamer), een als woon/slaapkamer met badkamer voor bv. het plattelandstoerisme of klein vakantiehuisje en een als kantoorruimte voor in de eigen tuin als home-office. De ‘liten’ huisjes zijn vanaf 39.000 euro te koop, zonder de transport- en plaatsingskosten.

Het tiny-house kan zowel aangesloten op alle voorzieningen zoals water en elektriciteit bestaan maar ook zonder aansluiting met een eigen water verwerkingssysteem en elektriciteit via zonnepanelen. Meer informatie en foto’s kun je op DEZE website vinden.

Ga naar de inhoud