Nederland en België zoeken Spaanse werknemers met salarissen tot 2.700 euro

Nederland en België zoeken Spaanse werknemers met salarissen tot 2.700 euro
Beeld: 123rf

Nederland en België zoeken Spaanse werknemers met salarissen tot 2.700 euro

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het zal je niet ontgaan zijn dat de arbeidsmarkt erg moeilijk is op dit moment in Nederland, België, Spanje en andere EU-landen. Het vinden van personeel lijkt voor veel bedrijven en ondernemers geen makkelijke zaak te zijn en dus wordt over de landsgrenzen gezocht naar kandidaten. In dit geval is gekeken naar het EURES-netwerk en de banen die aangeboden worden in Nederland en België. 

Deze banen zijn ook weggelegd voor Spanjaarden die de Nederlandse taal niet machtig zijn want in sommige gevallen is geen enkele talenknobbel vereist en in andere gevallen is het Engels al voldoende. Het voordeel voor aspirant werknemers is dat de banen worden aangeboden via het Europese EURES-netwerk en dat de bedrijven of bemiddelaars meestal ook huisvesting en begeleiding bieden.

Nederland

Als we kijken naar de Spaanse EURES-website zien we bij Nederland drie offertes staan. In de eerste offerte die op 22 juni 2022 werd geplaatst en afloopt op 22 augustus dit jaar, worden schilders gezocht. In dit geval wordt een minimale kennis van Engels geëist om met klanten en collega’s te kunnen communiceren. Salaris is vanaf 2.000 euro netto per maand voor een 38-urige werkweek.

De tweede offerte is voor koks en chefs, een offerte die geplaatst is op 15 juni 2022 en afloopt op 15 september dit jaar. In dit geval gaat het om koks en chefs voor de keukens van de Spaanse NH-hotelketen. Het gaat om een tijdelijk contract van een jaar met salarissen tussen de 2.012 en 2.758 euro netto per maand voor een 38-urige werkweek.

De derde offerte is voor personeel in de huishouding. Deze offerte werd geplaatst op 15 juni 2022 en loopt af op 15 september dit jaar. Het gaat om offertes voor de Spaanse NH-hotelketen met salarissen tussen de 1.860 en 2.143 euro netto per maand.

België

Ook in België worden werknemers gezocht via het EURES-netwerk. Er zijn meer offertes in België dan in Nederland zoals voor medewerkers in de agrarische sector in België. Er worden verder ook kelners en obers gezocht voor de horeca, iemand die paarden kan verzorgen, een productiemedewerker, een onderhoudsmedewerker en machine medewerkers. KLIK HIER voor het aanbod.

Duitsland

Verweg de meeste banen worden via het EURES-netwerk in Duitsland aangeboden met tientallen offertes en salarissen die tot 2.900 euro netto per maand stijgen. KLIK HIER voor het uitgebreide aanbod waarbij de beheersing van de Duitse taal niet overal noodzakelijk is en je al in Duitsland kunt werken met een goed niveau Engels.

Wat is EURES?

EURES (EURopean Employment Services) is een samenwerkingsnetwerk tussen de Europese Commissie en de openbare diensten voor arbeidsvoorziening van de lidstaten van de Europese Economische Ruimte. EURES, dat in 1994 van start is gegaan, is een Europees netwerk voor arbeidsbemiddeling dat het vrije verkeer van werknemers moet bevorderen. Het netwerk heeft altijd hard gewerkt om Europese burgers dezelfde kansen te bieden, ondanks taalbarrières, culturele verschillen, bureaucratische problemen, verschillen in arbeidswetgeving en een gebrek aan erkenning van onderwijscertificaten in heel Europa.

Volgens de EURES-website staan er meer dan 3 miljoen banen geregistreerd, zijn er meer dan 900 duizend CV’s ingezonden en zijn er meer dan 4.000 geregistreerde werkgevers die via EURES werknemers zoeken.

Ga naar de inhoud