skip to Main Content
Opruimen ravage na noodweer en overstromingen provincie Málaga
Málaga Hoy

Opruimen ravage na noodweer en overstromingen provincie Málaga

MÁLAGA – Nadat de regio’s Valencia, Alicante, Murcia en Almeria zwaar zijn getroffen door het noodweer de afgelopen dagen en de ellende daar nog niet voorbij is, heeft men ook in Andalusië te maken gehad met overstromingen na de hevige regenval. Naast de provincie Granada werd ook de provincie Málaga getroffen door het noodweer met de ergste chaos in Alhaurín El Grande, Villanueva del Trabuco en Archidona.

De regenval begon in de nacht van vrijdag op zaterdag maar ook op zaterdag overdag en de nacht van zondag was er veel regen in de provincie Málaga. De regio Guadalhorce werd zwaar getroffen door het noodweer en diverse gemeenten hadden te maken met overstromingen waardoor straten, pleinen, woningen en parkings volliepen met water.

Naast de hoofdstad van de provincie Málaga werden ook andere steden en dorpen zoals Ronda, Cártama, Archidona, Ojén, Alhaurín el Grande, Antequera, Vélez-Málaga, Villanueva del Trabuco en Archidona geraakt door het noodweer. Het waterniveau in de rivier Guadalhorce steeg in korte tijd snel waardoor er problemen waren in de nabijheid van de oevers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Bedekt men de bodem overal met een dikke laag organisch materiaal in plaats van dit te verbranden dan zal de regen beter opgeslorpt worden . Ook het afgrazenige van de bodem Door vee bevorderd de woestihnvorming waardoor het water wegvloeit.

 2. Al met al is het veel minder erg dan in de streek van Alicante en Murcia. Bij meer dan 100 liter per m2 loopt het overal in Europa onder, ook in Nederland, België Frankrijk of Duitsland.
  Er zijn reeds gigantische inspanningen gedaan, maar kennelijk moet er meer gebeuren. Zijn wij die komen genieten van Spanje bereid om daar ook meer belasting aan de Spaanse staat af te dragen?

  1. Tuurlijk betalen , maar wel uit de gezamelijke pot die in Brussel bij de EU zit ,lijkt me beter ,,zit genoeg in …

 3. Hetis erg verdrietig voor de mensen en er moet dringend eat gebeuren aan de opvang van water op plekken waar dat gewenst is.
  Helaas kan ik de laatste tijd nooit een artikel uitlezen omdat er foto’s overheen staan! Erg jammer en vervelend .

  1. foto’s overheen??? Dat is een fout van of de webbrowser waarmee u het nieuws leest. Wij hebben geen foto’s over het nieuws geplaatst alleen boven en soms in het artikel.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken