Opruimen ravage na noodweer en overstromingen provincie Málaga

Opruimen ravage na noodweer en overstromingen provincie Málaga
Beeld: Málaga Hoy

Opruimen ravage na noodweer en overstromingen provincie Málaga

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Nadat de regio’s Valencia, Alicante, Murcia en Almeria zwaar zijn getroffen door het noodweer de afgelopen dagen en de ellende daar nog niet voorbij is, heeft men ook in Andalusië te maken gehad met overstromingen na de hevige regenval. Naast de provincie Granada werd ook de provincie Málaga getroffen door het noodweer met de ergste chaos in Alhaurín El Grande, Villanueva del Trabuco en Archidona.

De regenval begon in de nacht van vrijdag op zaterdag maar ook op zaterdag overdag en de nacht van zondag was er veel regen in de provincie Málaga. De regio Guadalhorce werd zwaar getroffen door het noodweer en diverse gemeenten hadden te maken met overstromingen waardoor straten, pleinen, woningen en parkings volliepen met water.

Naast de hoofdstad van de provincie Málaga werden ook andere steden en dorpen zoals Ronda, Cártama, Archidona, Ojén, Alhaurín el Grande, Antequera, Vélez-Málaga, Villanueva del Trabuco en Archidona geraakt door het noodweer. Het waterniveau in de rivier Guadalhorce steeg in korte tijd snel waardoor er problemen waren in de nabijheid van de oevers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.