Search
menu
Search

Opruimen ravage na noodweer en overstromingen provincie Málaga

Oeps ... foto ontbreekt!

Opruimen ravage na noodweer en overstromingen provincie Málaga

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Nadat de regio’s Valencia, Alicante, Murcia en Almeria zwaar zijn getroffen door het noodweer de afgelopen dagen en de ellende daar nog niet voorbij is, heeft men ook in Andalusië te maken gehad met overstromingen na de hevige regenval. Naast de provincie Granada werd ook de provincie Málaga getroffen door het noodweer met de ergste chaos in Alhaurín El Grande, Villanueva del Trabuco en Archidona.

De regenval begon in de nacht van vrijdag op zaterdag maar ook op zaterdag overdag en de nacht van zondag was er veel regen in de provincie Málaga. De regio Guadalhorce werd zwaar getroffen door het noodweer en diverse gemeenten hadden te maken met overstromingen waardoor straten, pleinen, woningen en parkings volliepen met water.

Naast de hoofdstad van de provincie Málaga werden ook andere steden en dorpen zoals Ronda, Cártama, Archidona, Ojén, Alhaurín el Grande, Antequera, Vélez-Málaga, Villanueva del Trabuco en Archidona geraakt door het noodweer. Het waterniveau in de rivier Guadalhorce steeg in korte tijd snel waardoor er problemen waren in de nabijheid van de oevers.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?