Opruimen ravage na noodweer en overstromingen provincie Málaga

Opruimen ravage na noodweer en overstromingen provincie Málaga
Beeld: Málaga Hoy

MÁLAGA – Nadat de regio’s Valencia, Alicante, Murcia en Almeria zwaar zijn getroffen door het noodweer de afgelopen dagen en de ellende daar nog niet voorbij is, heeft men ook in Andalusië te maken gehad met overstromingen na de hevige regenval. Naast de provincie Granada werd ook de provincie Málaga getroffen door het noodweer met de ergste chaos in Alhaurín El Grande, Villanueva del Trabuco en Archidona.

De regenval begon in de nacht van vrijdag op zaterdag maar ook op zaterdag overdag en de nacht van zondag was er veel regen in de provincie Málaga. De regio Guadalhorce werd zwaar getroffen door het noodweer en diverse gemeenten hadden te maken met overstromingen waardoor straten, pleinen, woningen en parkings volliepen met water.

Naast de hoofdstad van de provincie Málaga werden ook andere steden en dorpen zoals Ronda, Cártama, Archidona, Ojén, Alhaurín el Grande, Antequera, Vélez-Málaga, Villanueva del Trabuco en Archidona geraakt door het noodweer. Het waterniveau in de rivier Guadalhorce steeg in korte tijd snel waardoor er problemen waren in de nabijheid van de oevers.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

10
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
Yves Matton

Bedekt men de bodem overal met een dikke laag organisch materiaal in plaats van dit te verbranden dan zal de regen beter opgeslorpt worden . Ook het afgrazenige van de bodem Door vee bevorderd de woestihnvorming waardoor het water wegvloeit.

maclaren0@gmail.com

met geld verander je de natuur ook niet

paul

… behalve met deltawerken, afsluitdijk, flevopolder, ….

Guido

Al met al is het veel minder erg dan in de streek van Alicante en Murcia. Bij meer dan 100 liter per m2 loopt het overal in Europa onder, ook in Nederland, België Frankrijk of Duitsland.
Er zijn reeds gigantische inspanningen gedaan, maar kennelijk moet er meer gebeuren. Zijn wij die komen genieten van Spanje bereid om daar ook meer belasting aan de Spaanse staat af te dragen?

crimson

Tuurlijk betalen , maar wel uit de gezamelijke pot die in Brussel bij de EU zit ,lijkt me beter ,,zit genoeg in …

Guido

Goed idee. Europees noodfonds?

sonia.declercq@gmail.com

Zeer erg voor wie dit moet ervaren.
In Villamartin is het nog meegevallen.

Louise

Hetis erg verdrietig voor de mensen en er moet dringend eat gebeuren aan de opvang van water op plekken waar dat gewenst is.
Helaas kan ik de laatste tijd nooit een artikel uitlezen omdat er foto’s overheen staan! Erg jammer en vervelend .

mienivanbaardewijk@hotmail.com

Hele artikel is te lezen en de foto’s staan er keurig onder hoor.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.