Veel klachten over het plastic gebruik van Mercadona

Veel klachten over het plastic gebruik van Mercadona
Beeld: Mercadona

Veel klachten over het plastic gebruik van Mercadona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Mercadona is Spanje”s populairste supermarkt en dagelijks doen miljoenen inwoners van Spanje hun inkopen bij de supermarkt. Maar naast veel loftuitingen over de service, assortiment, prijzen en producten wordt er ook veel geklaagd over Mercadona. Een van de meest voorkomende klachten is het gebruik van plastic.

Plastic handschoenen bij de groente-, fruit- en broodafdeling, plastic tasjes voor het fruit en brood, plastic bij voorverpakte groente en fruit, dubbele verpakkingen en nog veel meer plastic. Mercadona maakt bijna bij alle producten gebruik van plastic.

Terwijl men bij alle supermarktketens bezig is om het plastic voor eenmalig gebruik te reduceren door alternatieven te gebruiken of ernaar te zoeken, lijkt het erop dat het bij de Mercadona langzamer gaat. 

De lidl was in Spanje de eerste supermarktketen die de plastic boodschappentasjes verving voor papieren zakken. Andere ketens zoals de Carrefour, Día en ook de Mercadona volgden maar heel langzaam en ook nog niet voor 100%.

Nog steeds is het mogelijk plastic boodschappentasjes te krijgen bij de Mercadona, weliswaar van gerecycled plastic maar het blijft plastic. Daarnaast wordt er bij bijna alle producten plastic gebruikt terwijl dit volgens veel klanten overbodig is.

Het zijn dan ook de consumenten die veel klagen op de sociale media en samen met hun klachten ook foto’s plaatsen van het overtollig gebruik van plastic. Dagelijks zijn er mensen die e-mails sturen naar Mercadona om te klagen over het veelvuldig gebruik van plastic.

Het antwoord van Mercadona is altijd hetzelfde: “we werken elke dag hard om onze diensten en service te verbeteren”. Maar feit is dat er in de winkels niet veel van te merken is.

Veel klanten vragen zich af waarom de plastic tasjes voor eenmalig gebruik bij de groente-, fruit- en broodafdeling niet vervangen kunnen worden door netjes of tasjes van zetmeel of andere materialen die milieuvriendelijker zijn. Veel klanten zijn zelfs bereid meer te betalen als dat nodig is, of dat zeggen ze.

Wat is jouw mening over het plastic gebruik bij de Mercadona en andere supermarkten in Spanje?

https://twitter.com/Nadeznha_/status/1172888200085458950
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.