Alweer 8.000 ha natuur verwoest bij natuur- en bosbranden in Galicië

Twitter
Beeld: Twitter

Alweer 8.000 ha natuur verwoest bij natuur- en bosbranden in Galicië

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OURENSE – Bij een twaalftal actieve natuur- en bosbranden in de provincie Ourense in de autonome regio Galicië in noordwest Spanje is alweer meer dan 8.000 ha natuur verwoest. De branden ontstonden het afgelopen weekend en op maandag met meerdere brandhaarden waardoor tientallen inwoners van verschillende dorpen geëvacueerd moesten worden.

Vanwege de wild om zich heen grijpende vlammenzee op meerdere plaatsen zijn er naast honderden brandweerlieden en helikopters en vliegtuigen ook 121 leden van de UME eenheid van het Spaanse leger aan het helpen bij het bluswerk.

De gemeenten Lobios en Vilariño de Conso hebben te maken met natuur- en bosbranden die in elke gemeenten al meer dan 2.000 ha natuur verwoest hebben terwijl er in Cualedro sprake is van een brand met meer dan 1.300 ha natuur verwoest.

Kleinere maar net zo verwoestende branden zijn gemeld in de gemeente Chandrexa de Queixa maar meer dan 500 ha natuur is verwoest en in Rairiz de Veiga waar meer dan 300 ha natuur in vlammen is opgegaan.

Op maandag kwam daar een brand bij in A Mezquiza die tot nu toe 100 ha natuur heeft verwoest terwijl er in Laza en Muiños sprake is van twee kleinere branden met meer dan 70 ha verwoeste natuur.  

In Vilar de Barrio is een bosbrand die al 700 ha natuur verwoest heeft onder controle maar nog niet geblust terwijl in A Gudiña 150 ha natuur in de as is gelegd en waar de brand ook onder controle is.

Ga naar de inhoud