Autoverhuurbedrijven Balearen hebben 80% minder omgezet

Autoverhuurbedrijven Balearen hebben 80% minder omgezet
Beeld: Pexels

Autoverhuurbedrijven Balearen hebben 80% minder omgezet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Minder toeristen op de Balearen eilanden betekent ook minder hotelovernachtingen en minder autoverhuur. Deze laatste sector zegt deze zomer of in ieder geval na het beëindigen van de noodtoestand en het openen van de grenzen voor het buitenlands toerisme 80% minder te hebben omgezet vergeleken met 2019.

Na het afkondigen van de noodtoestand op 14 maart zijn er slechts 22 van de 110 autoverhuurbedrijven open gebleven op de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. 

Van de 1.200 werknemers die deze sector heeft op de Balearen heeft 70% gewerkt tijdens de zomermaanden maar moest 30% gebruik maken van de ERTE regeling, ofwel tijdelijk ontslag.

Verder geeft de overkoepelende organisatie Agrupación Empresarial de Vehículos de Alquiler en Baleares, (AEVAB) aan dat er 80% minder omzet is gemaakt dan vorig jaar. Het hoofdseizoen begon in juli maar werd in augustus abrupt door de reisbeperkingen van met name het Verenigd Koninkrijk en Duitsland verkort.

Het nadeel is dat juist dit jaar de autoverhuursector nieuwe auto’s moet aanschaffen om aan de nieuwe regionale milieueisen van 2021 te voldoen, iets wat veel autoverhuurbedrijven nu niet kunnen doen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.