Autoverhuurbedrijven Balearen hebben 80% minder omgezet

Autoverhuurbedrijven Balearen hebben 80% minder omgezet
Beeld: Pexels

Autoverhuurbedrijven Balearen hebben 80% minder omgezet

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Minder toeristen op de Balearen eilanden betekent ook minder hotelovernachtingen en minder autoverhuur. Deze laatste sector zegt deze zomer of in ieder geval na het beëindigen van de noodtoestand en het openen van de grenzen voor het buitenlands toerisme 80% minder te hebben omgezet vergeleken met 2019.

Na het afkondigen van de noodtoestand op 14 maart zijn er slechts 22 van de 110 autoverhuurbedrijven open gebleven op de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. 

Van de 1.200 werknemers die deze sector heeft op de Balearen heeft 70% gewerkt tijdens de zomermaanden maar moest 30% gebruik maken van de ERTE regeling, ofwel tijdelijk ontslag.

Verder geeft de overkoepelende organisatie Agrupación Empresarial de Vehículos de Alquiler en Baleares, (AEVAB) aan dat er 80% minder omzet is gemaakt dan vorig jaar. Het hoofdseizoen begon in juli maar werd in augustus abrupt door de reisbeperkingen van met name het Verenigd Koninkrijk en Duitsland verkort.

Het nadeel is dat juist dit jaar de autoverhuursector nieuwe auto’s moet aanschaffen om aan de nieuwe regionale milieueisen van 2021 te voldoen, iets wat veel autoverhuurbedrijven nu niet kunnen doen.

Ga naar de inhoud