De helft van de Spanjaarden denkt geen pensioen te ontvangen

De helft van de Spanjaarden denkt geen pensioen te ontvangen
Beeld: 123rf

De helft van de Spanjaarden denkt geen pensioen te ontvangen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – 52% van de Spanjaarden gelooft dat ze geen pensioen zal ontvangen als ze met pensioen gaat. Dat percentage stijgt tot 62% in het geval van de groep tussen 25 en 34 jaar oud. Dat blijkt uit de gegevens van het onderzoek ‘Hábitos de ahorro de los españoles’ opgesteld door Rastreator , de online verzekeringsmakelaar en prijsvergelijker.

Het pensioen is standaard een van de zorgpunten van de meeste Spanjaarden, met name als men dichter bij de pensioenleeftijd komt. Op dit moment zijn er in Spanje 9,77 miljoen gepensioneerden die gemiddeld een ouderdomspensioen ontvangen van 1.011,84 euro terwijl het gemiddelde (ouderdomspensioen = jubilación, nabestaandenpensioen = viudedad en orfandad, arbeidsongeschiktheidspensioen = incapacidad permanente) pensioenbedrag oploopt naar 1.162,97 euro.

Ondanks dat een van de vijf Spanjaarden denkt dat ze als ze de pensioenleeftijd heeft bereikt geen pensioen zal ontvangen, heeft slechts 26% een regeling getroffen wat betreft een aanvullend pensioen. Ondanks dat elk jaar de bezorgdheid over de toekomstige pensioensituatie in Spanje toeneemt is het hebben van een aanvullend pensioen nog niet diep geworteld in Spanje.

Dat wil niet zeggen dat men er niet over nadenkt maar 31% zegt dat ze geen aanvullingsregeling hebben omdat ze dat simpelweg met hun huidige salaris niet kunnen betalen of zij zich dat kunnen veroorloven. 

23% van de Spanjaarden die nu zegt geen regeling voor een aanvullend pensioen te hebben getroffen geeft aan er wel over na te denken om dat in de toekomst te doen. 20% van de Spanjaarden zegt echter dat dit soort privé aanvullingen niet nodig is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.