In Barcelona raadt men aan om buiten seks te hebben om Covid te voorkomen

In Barcelona raadt men aan om buiten seks te hebben om Covid te voorkomen
Beeld: 123rf

In Barcelona raadt men aan om buiten seks te hebben om Covid te voorkomen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De gezondheidsinstantie van de stad Barcelona raadt iedereen aan om in de open lucht of in ieder geval buiten of goed geventileerde plaatsen intieme relaties te hebben in plaats van in een ‘gesloten’ ruimte zoals een slaapkamer. De reden daarvoor is zoals zo vaak het coronavirus en Covid-19. Weliswaar is het coronavirus niet officieel bijgeschreven op de lijst van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) maar het lijkt er wel op met deze aanbevelingen. 

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat Covid-19 via seks wordt overgedragen. Het virus wordt echter wel via de luchtwegen verspreid en tijdens een seksuele of intieme relatie kan het gemakkelijk verspreid worden via de adem of het speeksel van de partner. Om deze reden beveelt de ‘Agencia de Salud Pública de Barcelona’ aan om niet te zoenen of speeksel uit te wisselen met mensen met wie je niet samenwoont.

Het feit dat aangeraden wordt om niet te zoenen, kussen of speeksel uit te wissen is al vreemd maar in Barcelona gaat men nog een stapje verder. Men raadt namelijk aan om in de open lucht, buiten of in ieder geval op een plaats met goede ventilatie seks te hebben om zo gesloten niet ventileerbare ruimtes zoals slaapkamers of auto’s te voorkomen.

Maar het ‘Agencia de Salud Pública de Barcelona’ gaat nog een stap verder door jongeren zonder een stabiele relatie aan te raden om in plaats met onbekenden seks te hebben als alternatief te masturberen. Ook worden sexting, virtuele relaties en erotische video’s aangeraden in plaats van fysiek en lichamelijk contact met onbekenden of personen met wie men niet samenwoont.

Als iemand er toch voor kiest om een intieme relatie te hebben met een onbekend iemand of met iemand met wie men niet samenwoont, dan is (zoals altijd) de hygiëne erg belangrijk. In tijden van de corona-crisis is het extra belangrijk om voor en na de seksuele handeling te douchen en handen te wassen en desinfecteren. Het wassen met zeep en desinfecteren geldt ook voor eventueel gebruikte seksspeeltjes maar ook toetsenborden, computermuizen en beeldschermen mochten deze gedeeld worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.