Canarische Eilanden als toevluchtsoord vanwege hoge gasrekening in Duitsland

Canarische Eilanden als toevluchtsoord vanwege hoge gasrekening in Duitsland
Beeld: @TurismoGobCan / twitter

Canarische Eilanden als toevluchtsoord vanwege hoge gasrekening in Duitsland

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De Canarische Eilanden willen een toevluchtsoord worden voor Duitsers die de koude wintermaanden met hoge energierekeningen willen vermijden. Met een lang verblijf in december, januari en februari op een van de acht Canarische Eilanden besparen Duitsers veel geld, aldus het bericht van de Consejería de Turismo, Industria y Comercio del Gobierno de Canarias.

De speciale campagne richt zich met name op de 55-plussers die ook wel als ‘silver plus’ worden beschouwd. De campagne ‘Die Kanaren ohne Eile erleben’ is gericht op die Duitsers die zich zorgen maken over de hoge energierekeningen in de koude wintermaanden en deze willen vermijden door een lang verblijf op een zonnige en warme plaats binnen Europa.

Het toeristische profiel waarop deze campagne zich richt komt overeen met een Duits staatsburger tussen 55 en 75 jaar oud die de tijd en financiële draagkracht heeft om te genieten van een lang verblijf op de Canarische Eilanden, een bestemming die ze vaak al kennen van eerdere bezoeken.  De campagne richt zich op het bekendmaken van de klimatologische omstandigheden van de Canarische Eilanden tijdens de koude maanden van de Europese winter en het wegnemen van de psychologische barrières die bestaan ​​voor het huren van een lang verblijf op de eilanden.

De ‘silver plus’-toerist die de Canarische Eilanden al als vakantiebestemming kiest, doet dat omdat de eilanden bij Europa horen, vanwege de omgeving, de landschappen, de gastronomie en het netwerk van wandelpaden maar ook vanwege de cultuur en natuur. Hun gemiddelde verblijf is 50 dagen, vergeleken met negen dagen voor alle andere bezoekers. 

Daarnaast besteden ze gemiddeld 2.907 euro per lang verblijf, tegenover 1.137 euro voor de rest. van de korte-verblijf toeristen. 80% van de ‘silver plus’-toeristen contracteert hun reis niet via een toeristisch pakket, maar koopt de vlucht meestal rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij (73%) en boekt hun verblijf rechtstreeks bij de accommodatie (54,1%).

Ga naar de inhoud