Spaanse politie vraagt hulp bij opsporing van Belgische voortvluchtige

Spaanse politie vraagt hulp bij opsporing van Belgische voortvluchtige
Beeld: Policía Nacional / aangepast

Spaanse politie vraagt hulp bij opsporing van Belgische voortvluchtige

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse nationale politie werkt samen met de Europese en internationale politionele autoriteiten. Er is een operatie gaande voor het opsporen en aanhouden van de gevaarlijkste voortvluchtigen. Eén van de meest gezochte criminelen is Tom Richard Diane Michielsen. 

De man is zevenenveertig jaar en heeft de Belgische nationaliteit. Hij staat op de lijst met de meest gezochte criminelen van Europol en hij is ook te vinden op de lijst van de ENFAST (European Network Fugitive Active Search Teams – Europees netwerk van actieve opsporingsteams.) Dit is een netwerk dat opgericht werd in 2013 door de Europese raad. De agenten beschrijven de Belgische man als een gevaarlijke persoon die mogelijk gewapend is. 

Michielsen heeft nog een straf van drie jaar en zes maanden straf in Nederland, die hij nog niet uitgezeten heeft. De straf was hem opgelegd voor het plegen van verschillende delicten, zoals drugshandel, witwaspraktijken en handel in verboden wapens, zo meldt de nationale politie in Spanje. Daarnaast is de man ook bekend onder verschillende aliassen, zoals Vermeiren of Heinrich Schmidt. 

Met betrekking tot zijn uiterlijke kenmerken heeft hij blauwe ogen en een ‘normale huidskleur’. Over zijn verblijfplaats valt te zeggen dat er aanwijzingen zijn dat hij in Spanje verblijft, mogelijk in Valencia, Alicante of Marbella. ‘Als u één van de gezocht en heeft gezien of herkent heeft, neem dan contact op met de Politie via telefoonnummer 091 (Spanje) of via e-mail (losmasbuscados@policia.es)’ schreef de politie die op deze manier om hulp vraag van de Spaanse burgers om de voortvluchtige zo snel mogelijk op te sporen. 

Norbert Kohler is een andere voortvluchtige die de Spaanse politie nog niet opgespoord heeft. Ook bij zijn opsporing is burgerhulp ingeroepen. De man wordt gezocht voor drugshandel en witwasserij. De man is geboren in de Tsjechische Republiek in het jaar 1977 en wordt gezocht omdat hij in 2017 in het bezit was van 212 kilo cocaïne in Majadahonda (Madrid). Daarnaast wordt ook hij onderzocht voor het witwassen van geld, gelinkt aan drugshandel. In de jaren 2000 en 2001 droeg hij ook bij aan negen roofovervallen als lid van een criminele bende waarvan alle leden uit de Tsjechische republiek kwamen. De bende werd geleid door David Berdych. 

Met betrekking tot zijn uiterlijke kenmerken heeft de man lang,  licht haar, tussen kastanjebruin en blond in. De autoriteiten denken dat de man door landen in het centrum van Europa reist, zoals Duitsland, de Tsjechische republiek en de Scandinavische landen.

Ga naar de inhoud