Geannuleerde en vertraagde vluchten naar en vanuit Spanje verwacht vanwege staking Frankrijk

Geannuleerde en vertraagde vluchten naar en vanuit Spanje verwacht vanwege staking Frankrijk
Beeld: Canva

Geannuleerde en vertraagde vluchten naar en vanuit Spanje verwacht vanwege staking Frankrijk

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vrijdag 16 september staken de luchtverkeersleiders in Frankrijk wat direct gevolgen heeft voor de binnenlandse vluchten maar waarschijnlijk ook op de vluchten die over Frankrijk naar of vanuit Spanje vliegen. De luchtvaartmaatschappijen zullen beslissen wat ze doen, of vluchten annuleren of om Frankrijk heen vliegen.

De staking van de Franse luchtverkeersleiders duurt 24 uur van vrijdag 16 september 6 uur tot zaterdag 17 september 6 uur. De luchtverkeersleiders zijn ontevreden over het personeelstekort en de grote werkdruk. De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft maatschappijen opgeroepen om de helft van hun vluchten binnen en naar Frankrijk vrijdag te annuleren. Vluchten die wel vertrekken zullen waarschijnlijk vertraging oplopen of moeten omvliegen.

Net zoals bij eerdere stakingen in het Franse luchtruim, worden door veel luchtvaartmaatschappijen naar routes gekeken om het luchtruim in Frankrijk te ontwijken. Daardoor zal de drukte bij de luchtverkeersleiders in Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk toenemen waardoor er meer vertragingen zullen ontstaan.

Afhankelijk van de drukte in andere landen van Europa zullen vanuit Nederland en België voornamelijk reizigers naar Frankrijk en Spanje hinder ondervinden van de staking van de Franse luchtverkeersleiders. Om te weten of jouw vlucht vertraging zal hebben of wellicht geannuleerd wordt, dien je contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij

De grootste en drukste luchtvaartmaatschappij binnen Europa Ryanair heeft in een persbericht al aangekondigd minstens 420 vluchten te zullen annuleren waardoor meer dan 80.000 reizigers de dupe zijn. Ryanair vraagt dan ook aan de Europese Unie om de Europese reizigers te beschermen tegen dit soort ‘chantages’ waardoor veel Europeanen de dupe zijn..

Ga naar de inhoud