menu

Buitenlandse man steekt oudere buitenlandse vrouw in Orihuela Costa dood

Buitenlandse man steekt oudere buitenlandse vrouw in Orihuela Costa dood
Beeld: @policia / X

Buitenlandse man steekt oudere buitenlandse vrouw in Orihuela Costa dood

In Orihuela Costa heeft zich vrijdag een tragedie voorgedaan toen een oudere vrouw met buitenlandse nationaliteit door een tevens oudere buitenlandse man werd neergestoken. De vrouw werd in haar eigen woning aangevallen waarna ze aan haar verwondingen overleed. De politie onderzoekt of het hier over een nieuw geval van partnergeweld gaat.

Een Britse vrouw van 76 jaar is mogelijk het laatste slachtoffer van partnergeweld in Orihuela Costa aan de Costa Blanca (Alicante). Het geval wordt onderzocht door de Guardia Civil. De vrouw werd dood aangetroffen in haar huis met steekwonden, vermoedelijk toegebracht door haar partner, een Noorse man van 82 jaar, die ter plaatse werd gearresteerd.

De dood van de vrouw kwam vrijdagmorgen rond 7.40 uur aan het licht nadat een vriend aangifte had gedaan van de vermeende moord. De Guardia Civil heeft de feiten onderzocht en de politierechter op de hoogte gebracht. De politie heeft ook aangegeven dat er geen antecedenten van aangifte van huiselijk geweld bekend zijn.

Als het geval van huiselijk geweld uiteindelijk wordt bevestigd, zou het de vierde dodelijke slachtoffer in de Valencia regio zijn en de 45e in Spanje dit jaar, naast de 1.229e sinds er registraties zijn.

In maart dit jaar vond in Orihuela Costa het eerste dodelijke geval van huiselijk geweld in de provincie Alicante plaats. Het slachtoffer was toen ook een Britse vrouw. De moordenaar probeerde te ontsnappen, maar werd uiteindelijk gearresteerd.