Search
menu
Search

Hevige regenval zorgt voor wateroverlast in Madrid: weeralarm Valencia regio

Hevige regenval zorgt voor wateroverlast in Madrid
Beeld: X

Hevige regenval zorgt voor wateroverlast in Madrid: weeralarm Valencia regio

Vrijdagochtend vroeg heeft een hevige storm Madrid getroffen. De storm heeft enkele overstromingen veroorzaakt, wat de mobiliteit in de hoofdstad verstoort. Ook in andere Spaanse steden zijn de effecten van het noodweer gevoeld. De regen heeft het verkeer en het openbaar vervoer gehinderd.

Een zware regenbui heeft vrijdagochtend vroeg in Madrid tot grote overstromingen geleid op de ringweg M-40. De snelweg is veranderd in een watermassa, waardoor veel auto’s vast kwamen te zitten. De Spaanse verkeersdienst DGT meldt dat de M40, M21, A2 en M50 in Madrid op dit moment het moeilijkst te berijden zijn.

Diverse metrostations zijn compleet ondergelopen en de metro en trein rijden niet op verschillende trajecten. In de loop van de ochtend werden op verschillende plaatsen de waterproblemen opgelost, maar op andere plaatsen zal het nog wel even duren voordat de situatie weer normaal is.

Valencia regio

Ondertussen heeft de Spaanse Weerdienst AEMET een weeralarm afgegeven voor de Valencia regio, zowel het binnenland als ook langs de kust van de drie provincies Alicante, Valencia en Castellón. Er wordt ook daar veel regen verwacht, wat kan zorgen voor overstromingen en wateroverlast.

Ga naar de inhoud