Málaga krijgt in twee maanden 200.000 cruiseschip passagiers op bezoek

Málaga krijgt in twee maanden 200.000 cruiseschip passagiers op bezoek
Beeld: via canva.com

Málaga krijgt in twee maanden 200.000 cruiseschip passagiers op bezoek

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het cruisetoerisme-seizoen in Málaga is van start gegaan. De haven verwacht tot eind november 117 cruiseschepen te ontvangen. Dit is hetzelfde aantal als vorig jaar, toen de haven 200.000 passagiers ontving.

De herfst is begonnen en dat betekent dat er weer zeven nieuwe cruiseschepen naar de haven van Málaga komen. Drie van deze schepen zijn nieuwe luxe-premium schepen. De Seabourn Pursuit is al sinds woensdag in de haven, de Viking Neptune komt vrijdag 15 september aan en de Silver Nova zal op 22 september in de haven overnachten.

De haven van Málaga zal in de komende maanden zeven keer het startpunt en/of eindpunt van cruises zijn. Van kleine luxeschepen tot grote cruiseschepen zullen hun passagiers de mogelijkheid bieden om in Málaga in te schepen en/of uit te schepen. Op vrijdag 3 november zal de haven het drukst zijn, met vijf cruiseschepen van verschillende grootte. Dit zal het passagiersverkeer en de keuze aan excursies vergroten.

De haven van Málaga verwacht dit jaar ongeveer 300 cruiseschepen te ontvangen. Het passagiersverkeer zal dan weer volledig normaal zijn waardoor het cruisetoerisme pre-pandemische cijfers haalt.

Ga naar de inhoud