Moeder en zoon martelen 18-jarige man tot zijn dood in Alicante

Moeder en zoon martelen 18-jarige man tot zijn dood in Alicante
Beeld: via canva.com

Moeder en zoon martelen 18-jarige man tot zijn dood in Alicante

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een 81-jarige vrouw en haar 40-jarige zoon hebben een 18-jarige jongeman gemarteld en vermoord. De jongeman werd 15 uur lang mishandeld, waardoor hij in coma raakte en een dag later overleed. De politie vermoedt dat de moord een poging tot afpersing was. De vrouw en haar zoon stuurden foto’s en video’s van de marteling naar de familie van het slachtoffer en eisten 30.000 euro losgeld.

De 40-jarige man is in voorlopige hechtenis genomen op verdenking van de moord op de 18-jarige jongeman. De man wordt ook verdacht van ontvoering en schending van de privacy. De moeder van de man is na haar verhoor door de rechter weer vrijgelaten.

De politie ontving op 7 september een melding van het Algerijnse consulaat in Alicante over een mogelijke ontvoering van een Algerijnse burger die in de stad woonde. De melding bestond uit video’s en foto’s van de jongeman in erbarmelijke toestand, die werden gebruikt om zijn familie te dwingen 30.000 euro losgeld te betalen.

Een politiepatrouille vond op 7 september een bewusteloze en zwaargewonde jongeman in een woning in Alicante. De jongeman had meerdere snijwonden en kneuzingen over zijn hele lichaam. De politie vermoedde meteen dat de verwondingen waren toegebracht door een derde persoon. Bij de woning waren ook een vrouw en haar zoon aanwezig. Zij zeiden het slachtoffer te kennen en zeiden hem in die staat te hebben gevonden. Daarom hadden ze de medische hulp ingeschakeld.

De man vertelde de politie dat hij en zijn moeder op vakantie waren in Alicante. Hij beweerde dat het slachtoffer hen de dag ervoor had bestolen. Die dag was hij met zijn moeder naar het huis van het slachtoffer gegaan en had hem daar gewond op de grond gevonden.

Twee kennissen van het slachtoffer kwamen ’s middags echter naar het politiebureau om te melden dat ze op het sociale mediaprofiel van hun vriend een foto hadden gezien waarop hij naakt en met een dweil over zijn gezicht op de vloer van zijn appartement lag. Ze vermoedden dat hij ontvoerd was.

Nadat meerdere politie-eenheden opnieuw naar de plaats van het incident waren gestuurd, werd de moeder van de verdachte betrapt terwijl ze het bloed van de vloer van de woning aan het dweilen was. De dweil waarmee de gearresteerde vrouw werd betrapt, was dezelfde als die gebruikt was om het gezicht van de jongeman te bedekken toen ze de foto namen om losgeld te eisen. Ze werd gearresteerd op verdenking van het proberen te vernietigen van bewijsmateriaal. 

De zoektocht naar haar zoon begon, en hij werd een uur later gelokaliseerd en gearresteerd. Ook merkten de agenten op dat de video’s en foto’s die naar de familie waren gestuurd op dezelfde plek waren genomen als waar het slachtoffer was gevonden.

Ga naar de inhoud