Nationale Nederlanden organiseert derde ‘plogging’ tour in Málaga

Nationale Nederlanden organiseert derde ‘plogging’ tour in Málaga
Beeld: Plogging Tour / facebook

Nationale Nederlanden organiseert derde ‘plogging’ tour in Málaga

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De ‘Nationale Nederlanden Plogging Tour’ keert op zaterdag 16 september terug naar Málaga. Dit internationale evenement combineert sport en milieu door afval op te ruimen tijdens het hardlopen of wandelen. Onder het motto ‘Haz Deporte por el Planeta’ zal de activiteit honderden deelnemers in de stad samenbrengen. Vorig jaar werd ongeveer 1.190 kilo afval opgeruimd.

In Málaga kunnen deelnemers kiezen uit drie routes van twee tot elf kilometer. De routes zijn geschikt voor alle leeftijden en condities. De activiteit vindt plaats tijdens de Europese Week van de Mobiliteit. De startlocatie is het plein van het museum voor hedendaagse kunst. De route loopt vervolgens door het gebied van Gibralfaro en de Monte Victoria.

Het plein van het museum CAC is niet alleen de startlocatie, maar ook de plaats waar inwoners van Málaga, bezoekers en toeristen kunnen genieten van een uitgebreid programma met activiteiten voor alle leeftijden, waaronder fitness, kunst, recycling, biodiversiteit, sculpturen, hindernissen, samenspel en sport.

Dit jaar is de derde editie van de ‘Nationale Nederlanden Plogging Tour’ in Málaga. De opkomst is zo groot dat er al meer dan 300 deelnemers zijn aangemeld. Er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Iedereen die wil meedoen, kan zich inschrijven via de website van de Nationale Nederlanden Plogging Tour. Deelname kost vijf euro voor volwassenen en één euro voor kinderen. De opbrengst gaat naar goede doelen.

Ga naar de inhoud