16 gewonden na ontsnapping jonge stier bij festiviteiten Extremadura

16 gewonden na ontsnapping jonge stier bij festiviteiten Extremadura

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BADAJOZ – In de provincie Badajoz in Extremadura zijn 16 personen gewond geraakt toen een jonge stier tijdens de dorpsfeesten in de gemeente Valdelacalzada ontsnapte. Onder de gewonden bevinden zich ook een baby en drie kinderen terwijl de volwassen gewonden leeftijden hadden tussen de 21 en 73 jaar.

Het gaat in dit geval niet om een 500 kilo wegende stier (toro) maar om een jongere variant daarvan, tussen de 1,5 en 2 jaar jong (vaquilla). Deze worden veel gebruikt bij dorpsfeesten omdat ze makkelijker handelbaar zijn.

In de gemeente Valdelacalzada in Badajoz was dat echter niet het geval toen de jonge stier losbrak en door de straten rende met 16 gewonden tot gevolg. Het gaat om 12 volwassenen tussen de 21 en 73 jaar, drie kinderen van 4,5 en 6 jaar en een 18 maanden oude baby die door de vaquillo op de horens werden genomen of omver werden gelopen.

Het voorval deed zich afgelopen zaterdag rond 16.49 uur voor in de provincie Badajoz in de deelstaat Extremadura. Nadat de jonge stier door de straten was gerend kreeg de 112 noodtelefoon meerdere meldingen binnen van gewonden.

Er werden meteen diverse ambulances naar Valdelacalzada gestuurd. De meeste van de gewonden konden ter plaatse worden behandeld maar enkele van hen, waaronder het 4-jarige kind, moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.