skip to Main Content
16 gewonden na ontsnapping jonge stier bij festiviteiten Extremadura

16 gewonden na ontsnapping jonge stier bij festiviteiten Extremadura

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BADAJOZ – In de provincie Badajoz in Extremadura zijn 16 personen gewond geraakt toen een jonge stier tijdens de dorpsfeesten in de gemeente Valdelacalzada ontsnapte. Onder de gewonden bevinden zich ook een baby en drie kinderen terwijl de volwassen gewonden leeftijden hadden tussen de 21 en 73 jaar.

Het gaat in dit geval niet om een 500 kilo wegende stier (toro) maar om een jongere variant daarvan, tussen de 1,5 en 2 jaar jong (vaquilla). Deze worden veel gebruikt bij dorpsfeesten omdat ze makkelijker handelbaar zijn.

In de gemeente Valdelacalzada in Badajoz was dat echter niet het geval toen de jonge stier losbrak en door de straten rende met 16 gewonden tot gevolg. Het gaat om 12 volwassenen tussen de 21 en 73 jaar, drie kinderen van 4,5 en 6 jaar en een 18 maanden oude baby die door de vaquillo op de horens werden genomen of omver werden gelopen.

Het voorval deed zich afgelopen zaterdag rond 16.49 uur voor in de provincie Badajoz in de deelstaat Extremadura. Nadat de jonge stier door de straten was gerend kreeg de 112 noodtelefoon meerdere meldingen binnen van gewonden.

Er werden meteen diverse ambulances naar Valdelacalzada gestuurd. De meeste van de gewonden konden ter plaatse worden behandeld maar enkele van hen, waaronder het 4-jarige kind, moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. Jammer dat kinderen het slachtoffer zijn geworden, van mensen die zulke prehistorische “tradities” in stand willen houden. Gelukkig zijn er steeds meer Spanjaarden hier tegen protesteren en aantonen dat zulke “tradities” ook zonder dieren kunnen plaatsvinden.

  Ganzentrekken met levende ganzen bestaat hier nog!
  En het doden van onze trouwe viervoeter de hond (die niet goed presteerde tijdens de Jacht, min. 40.000 geregistreerde p. jaar) is hier aan de orde van de dag!
  Stop deze barbaren!, steun de Spaanse asiels en dierenbescherming!

 2. Mooi he al die mensen die in Spanje komen wonen en de Spaanse tradities weg willen halen, jullie vinden het zeker ook goed dat zwarte piet weg is? en dat het paas ontbijt op de school omgeruild wordt door het suikerfeest te vieren?
  Als het jullie niet aan staat wat doen jullie hier dan nog?

 3. Het geeft me altijd een dubbel gevoel om al die diervriendelijke commentaren te lezen. Ik stel me dan altijd een vette volgevreten Bourgondiër voor die juist een levend gekuiste en beschuldigend kijkende vis heeft verorberd, of een levend gekookte kreeft, of een bord met gefrituurde baby-inktvisjes.

 4. STOP STOP STOP STOP deze dierenmishandelingen,
  en je ziet zelf wat ervan komt.
  Dit is dus niet de schuld van het dier, maar het zijn de mensen
  die zo oerstom zijn. Heb jaaaaren gewerkt bij de dierenbescherming.
  in een ander land. En weet, dat mensen dieren zeer slecht behandelen,
  kan er boeken over schrijven. Van een dier moet je houden, verzorgen en goed voor zijn.
  Woon nog niet zolang in Spanje maar wat ik hier zie, hoor, is verschrikkelijk, en totaal niet nodig, stop dierenmishandelingen. En leef in vrede met en tussen de dieren.

 5. Erg voor die kinderen, maar laat ze daar nu toch eens eindelijk mee ophouden en die stomme tradities achterwege laten

 6. Stop dus hiermee. Wil je een spelletje doen, doe dit niet met dieren. De mensen zelf vragen om moeilijkheden. Vooral om dit met jonge kinderen te aanschouwen. Vind het voor de kindjes super triest, misschien moeten de ouderen zich eens achter de oren krabben en de dieren met rust te laten. Zij, de dueren, zijn compleet gestrest, dus STOP MET DIT ONNODIGE DIERENLEED.

 7. Ik betreur de gewonden en wens hen een snel en volledig herstel toe….. Ik ga mij niet uitlaten c.q. bemoeien met de cultuur van het land waar in resident ben. Ik ben hier gast en zo gedraag ik mij ook…… Het al dan niet handhaven van deze Spaanse (soms barbaarse) cultuuruitingen vind ik een zaak van de Spanjaarden zelf. <3

 8. U bent zeker ook van die mensen die zeggen als er doden vallen bij een rallyrace; nou ze vragen er zelf om.
  Het was een dorpsfeest, met een losgebroken stier, wat helaas tot gewonden bij omstanders heeft geleid. Doe niet zo dramatisch over 1 stier, lijkt wel allemaal militante veganisten hier.

 9. Door schade en schande zijn wij wijs geworden maar de meeste Spanjaarden hebben de evolutie niet meegemaakt en ze zijn zo traditiegetrouw en conservatief dat er eerst doden moeten vallen. Tijden veranderen !

  1. toch weer een stel dat de kerk dankt en die domme stier is door de zelfde zaligmakende gestuurd. Wat een ……. Maar ja ze hebben geen Zwarte Piet om over te mekkeren want waarom dan ook niet 1 van de 3 koningen weren? Maar we dwalen af. Erg zat dat die kinders mee moeten kijken naar een zeer ongelijke strijd waar nu eindelijk eens een stiertje zijn gram heb gehaald.

 10. Natuurlijk vreselijk dat zulke jonge kinderen de dupe zijn van het dieren pesten van volwassenen. Eigen schuld dikke bult voor die volwassenen moeten ze maar eens ophouden met pesten van dieren

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken