Groot deel hotels in Benidorm en Costa Blanca blijft deze winter open

Groot deel hotels in Benidorm en Costa Blanca blijft deze winter open
Beeld: 123rf

BENIDORM – Van het totaal aan hotels in Benidorm zal 71% open blijven tijdens de wintermaanden terwijl 11 hotels (10%) gesloten zijn vanwege verbouwingen. 82% van de toeristen appartementencomplexen zal open blijven deze winter en 68% van de campings aldus de cijfers van Hosbec, de vereniging van hoteleigenaren in Benidorm.

Terwijl in Benidorm in totaal 42 toeristische aanbieders, hetzij hotels, appartementencomplexen of campings, hun deuren sluiten deze winter voor korte of langere tijd, zullen in andere plaatsen aan de Costa Blanca 25 hotels de hele winter gesloten zijn. 70% van de aanbieders aan de Costa Blanca zal wel open zijn gedurende de wintermaanden (tot aan Pasen, Semana Santa).

Met name in de maanden december en januari zijn veel toeristische aanbieders gesloten omdat dit traditiegetrouw rustige maanden zijn aan de Costa Blanca. Dankzij de sluiting van hotels en appartementen zijn er op sommige momenten in de winter 7.500 bedden minder ter beschikking zoals in januari of 6.000 bedden minder in februari en 6.500 bedden minder in december.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ton Barendsen

ben ik blij dat ons hotel open is in januari 2020

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.