Search
menu
Search

Mediterrane gebied warmt sneller op vanwege klimaatverandering

Oeps ... foto ontbreekt!

Mediterrane gebied warmt sneller op vanwege klimaatverandering

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het mediterrane gebied warmt sneller op dan andere delen op deze aarde vanwege de klimaatverandering. Daardoor zullen de temperaturen tot aan 2040 met 2,2 graden gaan stijgen en zal ook de zeespiegel hoger worden, tot één meter meer. Gemiddeld warmt het gebied rondom de Middellandse Zee 20% sneller op dan het wereldgemiddelde.

De gevolgen van een klimaatverandering kunnen groot zijn want een stijging van temperatuur is funest voor het leven in zee aangezien het zeewater ook opwarmt. Daarnaast zal het niveau van de zee ook hoger worden en zal de zeespiegel tot één meter stijgen waardoor zo’n 200 miljoen mensen die rondom de Middellandse Zee wonen te maken krijgen met de gevolgen.

Zo kunnen er meer hittegolven komen, wordt het drinkwater steeds schaarser, komen er meer en grotere bosbranden en zal de klimaatverandering problemen veroorzaken voor de mensen en de gewassen.  

Dit staat geschreven in het eerste wetenschappelijke evaluatieverslag over klimaat- en milieu verandering in het Middellandse Zeegebied. Als er geen verandering komt dan kunnen de gevolgen voor landen aan de Middellandse Zee, zoals Spanje, desastreus zijn. 

Ga naar de inhoud