Mediterrane gebied warmt sneller op vanwege klimaatverandering

Mediterrane gebied warmt sneller op vanwege klimaatverandering
Beeld: RTVE

Mediterrane gebied warmt sneller op vanwege klimaatverandering

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het mediterrane gebied warmt sneller op dan andere delen op deze aarde vanwege de klimaatverandering. Daardoor zullen de temperaturen tot aan 2040 met 2,2 graden gaan stijgen en zal ook de zeespiegel hoger worden, tot één meter meer. Gemiddeld warmt het gebied rondom de Middellandse Zee 20% sneller op dan het wereldgemiddelde.

De gevolgen van een klimaatverandering kunnen groot zijn want een stijging van temperatuur is funest voor het leven in zee aangezien het zeewater ook opwarmt. Daarnaast zal het niveau van de zee ook hoger worden en zal de zeespiegel tot één meter stijgen waardoor zo’n 200 miljoen mensen die rondom de Middellandse Zee wonen te maken krijgen met de gevolgen.

Zo kunnen er meer hittegolven komen, wordt het drinkwater steeds schaarser, komen er meer en grotere bosbranden en zal de klimaatverandering problemen veroorzaken voor de mensen en de gewassen.  

Dit staat geschreven in het eerste wetenschappelijke evaluatieverslag over klimaat- en milieu verandering in het Middellandse Zeegebied. Als er geen verandering komt dan kunnen de gevolgen voor landen aan de Middellandse Zee, zoals Spanje, desastreus zijn. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.