Carnaval festiviteiten Las Palmas de Gran Canaria geannuleerd

Carnaval festiviteiten Las Palmas de Gran Canaria geannuleerd
Beeld: Archieffoto

Carnaval festiviteiten Las Palmas de Gran Canaria geannuleerd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De gemeente las Palmas de Gran Canaria heeft vanwege de corona-crisis het carnaval in 2021 geannuleerd. Daarmee is Las Palmas de tweede grote en bekende carnavals-stad waar de festiviteiten geannuleerd worden, in navolging van Cádiz. 

In eerste instantie wilde de gemeente Las Palmas de Gran Canaria het carnaval verplaatsen van de traditionele februari maand naar de maand mei maar uiteindelijk heeft men ervoor gekozen om de festiviteiten in 2021 niet te verplaatsen maar te annuleren.

De situatie is niet te voorspellen en in februari of in mei kan de corona-crisis beter maar ook erger zijn. Aangezien er veel voorbereidingen getroffen moeten worden om het carnaval te kunnen vieren, heeft men besloten nu al bekend te maken dat het carnaval niet door zal gaan. 

De gemeente zal samen met de verenigingen van de traditionele carnaval festiviteiten onderzoeken of er gedurende het jaar verschillende kleinschalige activiteiten georganiseerd kunnen worden om de essentie van het carnavalsfeest wat typisch is voor de Canarische Eilanden niet te verliezen.

Las Palmas de Gran Canaria is de tweede grote gemeente die het carnaval 2010 geannuleerd heeft omdat Cádiz dat eerder al deed. De vraag is nu wat andere steden zoals Santa Cruz de Tenerife maar ook op het Spaanse vasteland gaan doen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.