Carnaval festiviteiten Las Palmas de Gran Canaria geannuleerd

Carnaval festiviteiten Las Palmas de Gran Canaria geannuleerd
Beeld: Archieffoto

Carnaval festiviteiten Las Palmas de Gran Canaria geannuleerd

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De gemeente las Palmas de Gran Canaria heeft vanwege de corona-crisis het carnaval in 2021 geannuleerd. Daarmee is Las Palmas de tweede grote en bekende carnavals-stad waar de festiviteiten geannuleerd worden, in navolging van Cádiz. 

In eerste instantie wilde de gemeente Las Palmas de Gran Canaria het carnaval verplaatsen van de traditionele februari maand naar de maand mei maar uiteindelijk heeft men ervoor gekozen om de festiviteiten in 2021 niet te verplaatsen maar te annuleren.

De situatie is niet te voorspellen en in februari of in mei kan de corona-crisis beter maar ook erger zijn. Aangezien er veel voorbereidingen getroffen moeten worden om het carnaval te kunnen vieren, heeft men besloten nu al bekend te maken dat het carnaval niet door zal gaan. 

De gemeente zal samen met de verenigingen van de traditionele carnaval festiviteiten onderzoeken of er gedurende het jaar verschillende kleinschalige activiteiten georganiseerd kunnen worden om de essentie van het carnavalsfeest wat typisch is voor de Canarische Eilanden niet te verliezen.

Las Palmas de Gran Canaria is de tweede grote gemeente die het carnaval 2010 geannuleerd heeft omdat Cádiz dat eerder al deed. De vraag is nu wat andere steden zoals Santa Cruz de Tenerife maar ook op het Spaanse vasteland gaan doen.

Ga naar de inhoud