Ryanair gaat vanwege corona-situatie 60% minder vliegen deze winter

Ryanair gaat vanwege corona-situatie 60% minder vliegen deze winter
Beeld: Ryanair

Ryanair gaat vanwege corona-situatie 60% minder vliegen deze winter

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het was onvermijdelijk maar tot nu toe wilde Ryanair nog niet drastisch snijden in de winterdienstregeling maar het zal toch gaan gebeuren, zo maakte de Ierse low cost carrier donderdag bekend. Omdat de reisrestricties van verschillende Europese landen flink zijn toegenomen moet Ryanair dieper snijden in de winterdienstregeling.

Zoals het er nu naar uitziet zal Ryanair deze wintermaanden nog maar 40% van de capaciteit gaan vliegen wat dus een capaciteitsreductie is van 60%. In eerste instantie ging men uit van een reductie van 40% maar de situatie zoals deze nu is en waarschijnlijk nog zal worden heeft ervoor gezorgd dat er 20% extra gesneden zal worden wat dus 60% minder vluchten zullen zijn.

Ryanair rekent op een gemiddelde bezettingsgraad van 70% en is van plan om 65% van het huidige routenetwerk in stand te houden. De vliegfrequentie zal echter fors omlaag gaan, diverse bases gaan dicht zoals in het Ierse Cork en Shannon of het Franse Toulouse. Verder zullen ook vliegtuigen in o.a. België, Duitsland, Spanje, Portugal en Oostenrijk aan de grond blijven staan.

Vanwege de capaciteitsreductie heeft Ryanair de verwachting voor het aantal te vervoeren passagiers moeten bijstellen naar 38 miljoen. Vorig jaar vervoerde Ryanair nog 149 miljoen passagiers. De low cost carrier sluit niet uit dat dit aantal verder naar beneden moet worden bijgesteld.

Al deze maatregelen zorgen ervoor dat meer personeelsleden met onbetaald verlof worden gestuurd en zal er op grotere schaal aan job sharing worden gedaan. Mochten er geen overeenkomsten bereikt worden over o.a. werktijdverkorting of salarisreducties dan zijn gedwongen ontslagen onvermijdelijk, aldus Ryanair.

Ga naar de inhoud