Gemeentegeld dorpsfeest wordt gebruikt voor stroomrekening inwoners in een dorp in Guadalajara

Gemeentegeld dorpsfeest wordt gebruikt voor stroomrekening inwoners in een dorp in Guadalajara
Beeld: Ayuntamiento Zorita de los Canes

Gemeentegeld dorpsfeest wordt gebruikt voor stroomrekening inwoners in een dorp in Guadalajara

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

GUADALAJARA – De gemeente Zorita de los Canes in de provincie Guadalajara in Castilla-La Mancha heeft besloten het gemeentegeld dat normaal gesproken gebruikt wordt om de dorpsfeesten te bekostigen te gebruiken om de elektriciteitsrekeningen van de inwoners te betalen.

Net zoals in andere landen hebben de elektriciteitstarieven keer op keer recordprijzen waardoor veel huishoudens in Spanje in moeilijkheden komen om hun rekeningen te kunnen betalen. Maar de gemeente van het dorp Zorita de los Canes heeft besloten haar inwoners financieel te helpen.

Zorita de los Canes is niet het grootste dorp van Spanje en met 67 inwoners kan het met recht klein genoemd worden. Maar veel inwoners van de 23 geregistreerde huishoudens in het dorp zijn senioren die het al moeilijk hebben om met hun pensioen rond te komen.

De gemeente gaat echter financieel helpen en zal de 26.000 euro wat normaal gesproken gebruikt wordt voor de feesten die elk jaar in het tweede weekend van oktober plaatsvinden gebruiken om de elektriciteitsrekeningen van 90% van de inwoners te betalen. De feesten zullen wel doorgang vinden maar alleen het religieuze deel ervan. 

De burgemeester zegt echter dat 100% dekking van de elektriciteitsrekeningen niet te bekostigen is door de gemeente die zelf ook veel hogere rekeningen heeft. Er zijn in Spanje diverse gemeenten die ervoor kiezen de gemeentelijke elektriciteitsrekeningen niet te betalen, iets wat in principe in strijd met de wet is. In Zorita de los Canes wil men zich aan de wet houden en dus gaan ze zelf rekeningen bekostigen van de inwoners. Inwoners van het 67-man tellende dorp hoeven alleen maar hun rekeningen bij de gemeente te laten zien waarna dat gecontroleerd wordt en ze betaald worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.