In deze personen hebben de inwoners van Spanje het meeste vertrouwen

In deze personen hebben de inwoners van Spanje het meeste vertrouwen
Beeld: 123rf

In deze personen hebben de inwoners van Spanje het meeste vertrouwen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Als we naar de ‘Global Trustworthiness Index 2021’ van onderzoeksbureau Ipsos kijken dan kunnen we erachter komen waar de inwoners van Spanje het meeste vertrouwen in hebben. Zoals te verwachten tijdens een pandemie staan de wetenschappers bovenaan de lijst gevolgd door de artsen. Maar hoe ziet de hele lijst eruit in Spanje?

Onderzoeksbureau Ipsos heeft de ‘Global Trustworthiness Index 2021’ gepubliceerd met daarop de beroepen of personen waar de inwoners van diverse landen het meeste en minste vertrouwen hebben. Op de globale lijst staat Spanje niet bij de groene kleur wat positief is maar bij de oranje kleur wat negatief is. Terwijl de index score van Nederland 230 is en België 24 is dat voor Spanje -31 wat wil zeggen dat men over het algemeen niet veel vertrouwen heeft in de genoemde beroepen en personen.

Als we kijken naar de beroepen/personen voor Spanje valt het volgende op: 71% van de deelnemers heeft vertrouwen in de wetenschappers gevolgd door 68% van de personen die vertrouwen heeft in de artsen. Het onderwijzend personeel heeft in Spanje een vertrouwen van 59% gekregen en de militairen en politie beiden 47%.

Rechters hebben in Spanje een vertrouwen van 32%, advocaten 27%, telecom vertegenwoordigers 22%, opiniepeilers en ambtenaren beiden 19% en journalisten 16%. Ondernemers hebben een vertrouwen van 14% gevolgd door religieuzen en adverteerders met beiden 10% vertrouwen. Op de lijst staan verder nog ministers van de Spaanse regering met 9% vertrouwen, politici in het algemeen 8% en bankiers en bankpersoneel met slechts 7% helemaal onderaan de lijst. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.