Leerling schiet met geweer op universiteitsgebouw in Baskenland

Leerling schiet met geweer op universiteitsgebouw in Baskenland
Beeld: Ertzaintza / Twitter

Leerling schiet met geweer op universiteitsgebouw in Baskenland

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BILBAO – Bij de Universiteit van Baskenland in Leioa niet ver van Bilbao heeft een leerling met een geweer tientallen schoten gelost op het universiteitsgebouw. Terwijl de jongeman schoot op het gebouw probeerde hij de aanwezige leerlingen en leraren te kalmeren want hij wilde niemand verwonden maar de universiteit een lesje leren. 

Later werd bekend dat de jongen het geweer diezelfde dag nog heeft gekocht en heeft geregistreerd bij de Guardia Civil, iets wat verplicht is in Spanje. Verder werd ook bekend dat hij het geweer gekocht heeft van een politie agent van de Baskische Ertzaintza en dat hij de 75 kogels gekocht heeft in een winkel van Decathlon. Hij vervoerde het geweer in een gitaarkoffer.

Zowel de Baskische agent als de jongeman meldden zich woensdagochtend bij de Guardia Civil om de transactie van het geweer te formaliseren. De schutter had al vier maanden een wapenvergunning E. Daarna besloot de jongeman wat te gaan schieten met het geweer om te oefenen en aan de FABSRM caliber 12 te wennen voordat hij diezelfde middag naar de universiteit ging en het vuur opende op het gebouw.

Het schietincident vond op woensdagmiddag plaats bij de faculteit (Facultad de Ciencia y Tecnología) waar de jongeman studeert. Door de meer dan 20 geweerschoten raakten ramen en muren beschadigd maar werd gelukkig niemand door kogels geraakt. Nadat hij op het universiteitsgebouw zijn woede had geuit vluchtte hij ongewapend weg via de kleine nabijgelegen botanische tuin. Niet veel later werd de jongeman echter door de Ertzaintza gearresteerd. Op vrijdag werd hij voorgeleid.

Ga naar de inhoud