Salarissen van premier en ministers van Spanje in 2022 bekend

Salarissen van premier en ministers van Spanje in 2022 bekend
Beeld: Europa Press

Salarissen van premier en ministers van Spanje in 2022 bekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Zoals we eerder schreven is afgelopen woensdag de nog niet aangenomen staatsbegroting 2022 gepresenteerd door de coalitieregering met daarin onder andere de vergoeding voor het Spaanse koningshuis. Maar in de ‘presupuestos generales del estado 2022’ staan ook de geplande salarissen van de premier van Spanje, ministers en rechters vermeld.

Uit die gegevens kunnen we opmaken dat de ambtenaar die het meeste gaat verdienen in 2022 Juan José Gonzales Rivas is met 160.728,12 euro. Hij is de president/voorzitter van het Grondwettelijk Hof (Tribunal Constitucional). De vice-president Encarnación Roca heeft het op een na hoogste salaris van 151.078,76 euro.

De premier van Spanje is Pedro Sánchez en die zal volgens de staatsbegroting 0,9% meer gaan verdienen met in 2022 een gepland salaris van 86.542,08 euro. De loonsverhoging is voor de premier van Spanje minder dan de 2% die gepland staat voor de ambtenaren en regeringsfunctionarissen in Spanje.

Pedro Sánchez heeft als premier van Spanje echter niet het hoogste salaris binnen de overheid want dat gaat naar María Teresa Fernández de la Vega, de huidige Voorzitter van de Raad van State met een salaris van 86.900,76 euro, iets meer dan de premier van Spanje dus.

De drie vicepremiers van Spanje ontvangen in 2022 volgens de geplande staatsbegroting 81.341,16 euro en de ministers krijgen een salaris van 76.355,28 euro in 2022.

Even ter vergelijking, de Spaanse premier Pedro Sánchez ontvangt in 2022 een salaris van 86.542,08 euro wat 0,9% meer is dan in 2021. De minister-president in Nederland heeft een jaarsalaris van 172.107 euro inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering (in 2020). De ministers in Nederland krijgen hetzelfde salaris als de minister-president van Nederland. De premier van België is Alexander de Croo en hij heeft een jaarsalaris van 137.724 euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.