Het is tijd voor de eerste klassieker of ‘el clásico’ tussen Real Madrid en FC Barcelona (UPDATE)

Het is tijd voor de eerste klassieker of ‘el clásico’ tussen Real Madrid en FC Barcelona
Beeld: 123rf

Het is tijd voor de eerste klassieker of ‘el clásico’ tussen Real Madrid en FC Barcelona (UPDATE)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Op zondag 16 oktober om 16.15 uur wordt de ‘El Clásico’ wedstrijd tussen Spanje’s Real Madrid en FC Barcelona in het Santiago Bernabeu stadion gespeeld. Het gaat om de eerste ‘El Clásico’ wedstrijd tussen aartsrivalen Real Madrid en FC Barcelona in speelronde 9 (van de 38) van het voetbalseizoen 2022/2023.

Real Madrid en FC Barcelona staan beiden met 22 punten bovenaan de lijst van voetbalclubs maar FC Barcelona heeft meer doelpunten dus de eerste plaats is nu voor de Catalanen terwijl de Madrilenen op de tweede plaats staan.

FC Barcelona zal aanvallend gaan spelen terwijl verwacht wordt dat Real Madrid, volgens Barcelona-trainer Xavi, een verdedigende wedstrijd zal gaan spelen. En aanvallen kan Barcelona dit seizoen goed met Lewandowski die nu met 9 doelpunten de topscorer van Spanje is. Maar de klassieker zal net zoals altijd een klassieke wedstrijd worden vol met emoties en mooi voetbalspel.

UPDATE: Real Madrid heeft de eerste klassieker van dit voetbalseizoen 2022/2023 met 3-1 van FC Barcelona voor eigen publiek gewonnen. De drie winnende doelpunten werden voor Madrid gemaakt door Benzema (12e minuut), Valverde (35) en Rodrygo (91). Voor Barcelona maakte Torres in minuut 83 het enige doelpunt. De winst van Madrid betekent dat de koninklijke nu alleen de nummer een positie heeft in de lijst met drie punten voorsprong op Barcelona.

Cijfers

Als gekeken wordt naar de geschiedenis van de El Clásico wedstrijden valt het volgende op. Van de 182 wedstrijden die beide clubs in de Spaanse voetbalcompetitie tegenover elkaar stonden wist Real Madrid er 75 te winnen en wist FC Barcelona er 73 keer met de titel vandoor te gaan. Er werd daarnaast 35 gelijk gespeeld.

Het totaal aantal doelpunten dat beide clubs hebben gemaakt tussen 17 februari 1929 en 20 maart 2022 waren er 293 voor Madrid en 294 voor Barcelona. Dit zijn dan alleen de cijfers van de klassiekers in de Spaanse voetbalcompetitie (en dus niet de Copa del Rey en andere competities).

Ga naar de inhoud