Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (30)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (30)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (30)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

14 oktober 2020 kochten wij Casa Rodriguillo, dat betekent dat wij nu twee jaar eigenaren zijn van een prachtig herenhuis in Rodriguillo. Dit hadden wij aan het begin van 2020 niet kunnen bedenken. Op het moment van het uitbreken van de pandemie zaten wij in een lastige situatie. We hadden eind 2019 besloten de werkzaamheden waar we toen onze geld mee verdiende te stoppen. Een paar maanden namen we de tijd om na te denken over hoe en of we ons leven in Spanje konden voortzetten. We waren nog verschillende ideeën aan het onderzoeken toen de wereld op slot ging.

Zonder inkomsten en zeer onzekere toekomst zaten wij behoorlijk uit het veld geslagen op de bank. Op dat moment geen fijne situatie, maar achteraf gezien pakte die hele periode heel positief voor ons uit. Goed gerust en weer een helder doel voor ogen. We pakten ons idee weer op om een B&B te gaan runnen. We zetten onze huizen te koop en gingen op zoek naar een huis waar we dit doel kunnen realiseren. Na veel huizen te hebben bekeken, kwamen we via een bevriende makelaar in Rodriguillo terecht en daar zijn we dus nu al twee jaar bezig om dit mooie oude herenhuis om te toveren tot een B&B. Niet de gehele tijd, want we moesten nog wel even onze andere huizen verkopen om de verbouwing te kunnen bekostigen

Hoe anders ziet ons leven nu twee jaar later eruit. We zijn qua binnenkant van het huis betreft in de afrondende fase, maar dat wil niet zeggen dat we bijna klaar zijn. We zijn nog wel even wat maanden bezig met deze fase. Kamer voor kamer pakken we het nu aan. De keuken is op een paar dingetjes na klaar. Danielle is bezig met het kantoor/receptie en Tom vermaakt zich met werkzaamheden in de badkamers. We kunnen binnenkort binnen douchen, wat een luxe gevoel gaat dat zijn. De elektriciens schieten nu ook lekker op. In huis is het electra zo goed al klaar, alleen het deel naar de tuin, de technische ruimte en de warmtepomp moeten nog worden aangelegd. Hopelijk geeft de elektriciteitsmaatschappij hierna hun snel toestemming om de nieuwe meterkast aan het netwerk te koppelen, zodat we het ook daadwerkelijk kunnen gebruiken.

Nog meer positief nieuws; aankomende maandag is de planning dat de trap wordt aangepakt. Het is nu een betonnen helling met een soort van traptreden, die met de week meer afbrokkelen. Dus zijn we heel blij als dit in orde komt. Voor de staptegels gaan we oude terracotta tegels hergebruiken, deze lagen origineel in de ruimte waar nu de keuken is. Voor de stootrand komen wel nieuwe tegels, maar wel in oude stijl natuurlijk. Op een paar delen na kunnen alle houten onderdelen worden hergebruikt en ook de originele trapleuning en balustrade worden teruggeplaatst. Heerlijk als dit onderdeel ook is afgerond. Het geeft veel positieve energie zodra je vooruitgang ziet. Bijna twee ruimtes die af zijn, trap in orde, afgeronde badkamer in zicht. Er moet nog veel gebeuren maar poco a poco komen we er wel. Hasta luego, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud