Guardia Civil onderzoekt ontvoering baby in het Monasterio de Piedra in Zaragoza (UPDATE)

Guardia Civil onderzoekt ontvoering baby in het Monasterio de Piedra in Zaragoza (UPDATE)
Beeld: Twitter

Guardia Civil onderzoekt ontvoering baby in het Monasterio de Piedra in Zaragoza (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – Groot drama in het Monasterio de Piedra in Nuévalos (Zaragoza). Een vrouw beweert dat haar ex-partner en een handlanger er donderdag op de parking haar zoontje kidnapten. De Guardia Civil zet alles op alles om het kind te vinden. UPDATE: Een dag na de ontvoering heeft de politie de ontvoerde baby teruggevonden in Madrid. Er zijn drie verdachten aangehouden.

De feiten vonden op donderdagnamiddag iets voor zeven uur ‘s avonds plaats. Het jongetje van 1 jaar oud en zijn moeder stonden op het punt naar huis te gaan na een bezoek aan het Monasterio (klooster) de Piedra toen volgens de vrouw een auto met twee mannen verscheen. Daarin zaten de ex-partner van de vrouw en een handlanger. Ze ontnamen haar het kind en verdwenen met de noorderzon.

De noodoproep van de moeder zette meteen alle hulpdiensten aan het werk. Verschillende patrouilles begaven zich naar het klooster en begonnen met het uitkammen van het gebied. Volgens de krant El Heraldo waren zowel de vader als de grootvader van het kind betrokken bij de kidnapping. Het natuurpark rond het klooster is voorzien van beveiligingscamera’s. Jammer genoeg bevindt de parking zich net buiten de omwalling en staan daar geen camera’s meer.

De moeder verklaarde dat haar ex-partner in Madrid woont. Het koppel zou geen contact meer hebben. De politie zet sinds donderdag alles op alles om de wegen naar Madrid extra in het oog te houden. De moeder houdt fysieke letsels aan de aanval over en leed bovendien aan een paniekaanval. Klaarblijkelijk gaf de vrouw zelf via sociale media aan dat ze van plan was het klooster te bezoeken. Dat de man zich zo zou kunnen voorbereiden op de kidnapping is dan ook goed mogelijk.

UPDATE: Omdat er diverse getuigen waren die de ontvoering op de parkeerplaats zagen en het kenteken van de auto onthielden, kon de politie in de Parla-wijk in Madrid drie mannen aanhouden voor de ontvoering van de baby die ook gezond werd teruggevonden.

Ga naar de inhoud