Dit zijn de merkwaardigste en absurde wetten in Spanje

Dit zijn de merkwaardigste en absurde wetten in Spanje
Beeld: via canva.com

Dit zijn de merkwaardigste en absurde wetten in Spanje

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Ondanks dat de Verenigde Staten wint van Spanje wat betreft vreemde wetten omdat in plaatsen als Missouri het verboden is om met een beer in de auto te reizen, zijn er in Spanje ook wetten die absurd en vreemd kunnen lijken, of die in ieder geval weinig zin hebben. In dit artikel verzamelen we enkele van de merkwaardigste en vreemde wetten van Spanje.

Domino op straat is verboden

In Sevilla is het verboden om domino of dobbelstenen te spelen op de terrassen van bars. Dit is in theorie om het lawaai te verminderen, maar deze wet contrasteert op een merkwaardige manier met de tolerantie jegens de broederschappen die vuurwerk afsteken in het weekend. In hetzelfde reglement is het ook verboden om staand te eten of te drinken naast de parasols of biervaten over de vloer te rollen.

Rommel zoeken in de vuilnisbak verboden

In Sevilla is het verboden om rommel te zoeken in vuilnisbakken. Dit is een overtreding van de verordening voor reiniging en afvalbeheer, en kan een boete van 750 euro opleveren.

Slapen in de auto is verboden

In de Spaanse steden Bilbao en Vélez-Málaga is het verboden om in een auto te slapen. Dit is een overtreding van de lokale verordeningen, en kan een boete van tot 600 euro opleveren.

Verboden om een plaats op het strand te reserveren

In veel kustplaatsen zijn er gevechten om een parasol dicht bij het water te plaatsen. Het reserveren van een plaats op het strand kan echter leiden tot boetes van tussen de 300 en 3.000 euro. Zo is de boete in Cullera, Valencia, 3.000 euro en in Algarrobo, Vélez en Málaga, 300 euro.

Lijst met verboden namen

In Spanje is het verboden om namen te gebruiken die voor een kind aanleiding kunnen geven tot spot of die een negatieve connotatie hebben. Op deze lijst staan bijvoorbeeld: Osama Bin Laden, Saddam Hoessein, Stalin, Lucifer, Hitler, Monster of Lenin. Ook is het verboden om een kind te noemen met de volledige namen van beroemdheden, tenzij de achternaam van het kind overeenkomt met die van de beroemdheid. Acroniemen, dezelfde naam aan twee broers geven en twee samengestelde namen gebruiken zijn ook verboden.

Shirtloos lopen verboden

In de Spaanse steden Barcelona en Valladolid is het verboden om zonder shirt over straat te lopen. Dit is een overtreding van de lokale verordeningen, en kan een boete van 120 tot 300 euro opleveren.

Verboden om straatdieren te voeren

In veel delen van Spanje is het verboden om straatdieren te voeren, zoals honden en katten. Dit is een overtreding van de lokale verordeningen, en kan een boete van meer dan 1.000 euro opleveren.

Examen voor straatmuzikanten

In de Spaanse hoofdstad Madrid is het verplicht om een examen af te leggen om op straat te mogen zingen. Dit examen is bedoeld om ervoor te zorgen dat straatmuzikanten een goede kwaliteit muziek maken en dat ze geen overlast veroorzaken voor omwonenden.

Zingen op straat is verboden

Op de straten van Zamora is het verboden om te schreeuwen en te zingen, ongeacht het tijdstip. Bovendien is het ook verboden om de balkons te besproeien, tenzij dit gebeurt na 23 uur en tot 9 uur de volgende dag.

Verbod op dweilen op het balkon

In het Spaanse dorp Villanueva de la Torre is het verboden om dweilen (fregonas) op het balkon te bewaren. Dit is een overtreding van de lokale verordeningen, en kan een boete van tot 600 euro opleveren.

Liften op snelwegen en autosnelwegen verboden

In Spanje is het verboden om te liften (autoestop) op snelwegen en autosnelwegen. Dit is een overtreding van het Algemeen Reglement voor Verkeer en kan een boete van 80 euro opleveren, voor degene die lift en voor de bestuurder van de auto.

Paddle-tennis op het strand en in zee verboden

Hoewel het verbod niet onzinnig is, is de bijbehorende boete wel hoog. In sommige Spaanse kustplaatsen, zoals Benidorm, is het verboden om paddle-tennis in het water te spelen. De boete varieert van 700 tot 3.000 euro.

Ga naar de inhoud