Verbazingwekkende en gevaarlijke verkeerssituaties in Spanje op video

Oeps ... foto ontbreekt!

Verbazingwekkende en gevaarlijke verkeerssituaties in Spanje op video

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse verkeersdienst DGT heeft op Twitter onder de hashtag #LocurasEnConcencionales diverse video opnames geplaatst die door agenten van de Guardia Civil Tráfico dienst vanuit de helikopters werden opgenomen. Het gaat om verbazingwekkende en gevaarlijke verkeerssituaties die dit keer goed afgelopen maar die absoluut gevaarlijk zijn.

De Spaanse verkeerspolitie ziet alles en al helemaal als er gebruik wordt gemaakt van een helikopter om videobeelden te maken. De opnames worden niet alleen gebruikt om de personen die foutief en gevaarlijk deelnemen aan het verkeer te beboeten maar ook om andere weggebruikers beter te laten nadenken over hun acties.

Het gaat in het geval van deze opnames over het verkeer op de zogenaamde carreteras convencionales ofwel secundaire wegen in Spanje. Het gaat daarbij niet om heel oude beelden maar om video opnames die gemaakt zijn tussen 5 en 11 november dit jaar.

Het is belangrijk dat dit soort videobeelden gedeeld worden aangezien een groot deel van de dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren zijn op de secundaire wegen. In 2017 overleden er 1.013 personen op de carreteras convencionales wat 55% is van het totaal aantal doden dat jaar (1.830 personen).

In totaal vonden er dat jaar op de secundaire wegen 24.953 ongevallen plaats met 1.013 doden, 3.753 gewonden die naar het ziekenhuis moesten en 33.080 gewonden die niet naar een ziekenhuis hoefden te gaan.

Ga naar de inhoud