Verbazingwekkende en gevaarlijke verkeerssituaties in Spanje op video

Verbazingwekkende en gevaarlijke verkeerssituaties in Spanje op video
Beeld: Guardia Civil

Verbazingwekkende en gevaarlijke verkeerssituaties in Spanje op video

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse verkeersdienst DGT heeft op Twitter onder de hashtag #LocurasEnConcencionales diverse video opnames geplaatst die door agenten van de Guardia Civil Tráfico dienst vanuit de helikopters werden opgenomen. Het gaat om verbazingwekkende en gevaarlijke verkeerssituaties die dit keer goed afgelopen maar die absoluut gevaarlijk zijn.

De Spaanse verkeerspolitie ziet alles en al helemaal als er gebruik wordt gemaakt van een helikopter om videobeelden te maken. De opnames worden niet alleen gebruikt om de personen die foutief en gevaarlijk deelnemen aan het verkeer te beboeten maar ook om andere weggebruikers beter te laten nadenken over hun acties.

Het gaat in het geval van deze opnames over het verkeer op de zogenaamde carreteras convencionales ofwel secundaire wegen in Spanje. Het gaat daarbij niet om heel oude beelden maar om video opnames die gemaakt zijn tussen 5 en 11 november dit jaar.

Het is belangrijk dat dit soort videobeelden gedeeld worden aangezien een groot deel van de dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren zijn op de secundaire wegen. In 2017 overleden er 1.013 personen op de carreteras convencionales wat 55% is van het totaal aantal doden dat jaar (1.830 personen).

In totaal vonden er dat jaar op de secundaire wegen 24.953 ongevallen plaats met 1.013 doden, 3.753 gewonden die naar het ziekenhuis moesten en 33.080 gewonden die niet naar een ziekenhuis hoefden te gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.