skip to Main Content
Verbazingwekkende en gevaarlijke verkeerssituaties in Spanje op video
Guardia Civil

Verbazingwekkende en gevaarlijke verkeerssituaties in Spanje op video

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse verkeersdienst DGT heeft op Twitter onder de hashtag #LocurasEnConcencionales diverse video opnames geplaatst die door agenten van de Guardia Civil Tráfico dienst vanuit de helikopters werden opgenomen. Het gaat om verbazingwekkende en gevaarlijke verkeerssituaties die dit keer goed afgelopen maar die absoluut gevaarlijk zijn.

De Spaanse verkeerspolitie ziet alles en al helemaal als er gebruik wordt gemaakt van een helikopter om videobeelden te maken. De opnames worden niet alleen gebruikt om de personen die foutief en gevaarlijk deelnemen aan het verkeer te beboeten maar ook om andere weggebruikers beter te laten nadenken over hun acties.

Het gaat in het geval van deze opnames over het verkeer op de zogenaamde carreteras convencionales ofwel secundaire wegen in Spanje. Het gaat daarbij niet om heel oude beelden maar om video opnames die gemaakt zijn tussen 5 en 11 november dit jaar.

Het is belangrijk dat dit soort videobeelden gedeeld worden aangezien een groot deel van de dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren zijn op de secundaire wegen. In 2017 overleden er 1.013 personen op de carreteras convencionales wat 55% is van het totaal aantal doden dat jaar (1.830 personen).

In totaal vonden er dat jaar op de secundaire wegen 24.953 ongevallen plaats met 1.013 doden, 3.753 gewonden die naar het ziekenhuis moesten en 33.080 gewonden die niet naar een ziekenhuis hoefden te gaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Dit soort foto’s staat ook wel eens in de regionale krant. Helaas is er dan geen onderschrift bij in het nederlands…?

  2. zelf heb ik een dachcam maar toch vindt ik waar zit de wet van de privacy als men binnen in je auto filmt dat gaat erover vindt ik terwijl de guardia civil op 2000 meter hoogte vliegt kunnen ze weinig doen dit zouden ze moeten verbieden maar ik hoor jullie al voor de veiligheid ik heb het enkel over filmen in de auto niet de andere overtredingen

  3. Eigenlijk zie ik hier niets bijzonders. Deze situaties komen dagelijks ook in Nederland voor. En meestal gaat het nog goed ook, maar een enkele keer ook verschrikkelijk mis.
    Maar ja, wie graag orgaandonor wil worden zal ik niet tegenhouden.

  4. eerste filmpje heb ik zelf meegemaakt met me vrouw naast me en kind achterin als ik niet het vluchtstrook gedeelte op was gegaan was hij er vol in gevlogen schrok me kapot en dat midden op de caretera nee aan rijschool ervaring schort het hier aan alle kanten helaas moet wel erbij zeggen dat wij nederlanders als een van de beste bestuurders uit de wereld behoren dus misschien leggen wij de lat ook wel hoog

  5. Van de laatste video heb ik het al meerdere malen zelf mee gemaakt dat ze mij inhaalden en dan net aan de uitvoegstrook pakken op zeer hoge snelheid, levensgevaarlijk.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken