skip to Main Content
Eerste skipistes Spanje geopend in Catalonië en Madrid
Archieffoto

Eerste skipistes Spanje geopend in Catalonië en Madrid

MADRID – De hevige sneeuwval van de laatste dagen en in sommige gebieden van Spanje weken heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer verse sneeuw bij komt bij de skistations in het land. Maar op de meeste pistes is nog niet genoeg sneeuw gevallen en konden de sneeuwkanonnen nog niet genoeg sneeuw aanmaken om open te gaan.

Het eerste skistation dat voor het skiseizoen 2019/2020 open is gegaan is Masella in de Catalaanse Pyreneeën. Daar ligt genoeg sneeuw om 5 van de 65 pistes te openen. Skiërs kunnen daar gebruik maken van 2 van de 17 skiliften en daarna skiën op 12 km piste van de 74 km die het skistation heeft. Er ligt gemiddeld tussen de 25 en 50 cm sneeuw. 

Het tweede (kleine) skistation dat open is gegaan is Snowzone Madrid waar alle pistes, dat zijn er maar twee, te gebruiken zijn en 4 van de 4 liften. Ook het aantal km aan pistes is geheel te gebruiken, 2,2 km. Er ligt gemiddeld zo’n 30 cm sneeuw.

Veel andere skistations die met name in de Pyreneeën liggen zullen naar verwachting dit weekend opengaan waarbij niet alle pistes te gebruiken zullen zijn. We hebben het dan over bv. La Molina, Formigal en Astún. Andere skitstaions zoals de Sierra Nevada, Candanchú, Cerler, Panticosa en Baqueira Beret gaan tussen 23 en 29 november open. Klik hier voor alle openingsdata.

LEESTIP: De 34 skigebieden van Spanje

Spanje en skiën

In Spanje zijn 34 skigebieden te vinden verdeeld over de eerder genoemde deelstaten. De meeste pistes liggen in de Pyreneeën, te weten in Aragón (Huesca) en Catalunya (Llerida) maar de meest spectaculaire is misschien wel de Sierra Nevada in Granada: skiën met uitzicht op de zee en Afrika en op slechts een uurtje van de stranden. 

Een van de grootste skigebieden in Spanje is Formigal, daarbij wordt niet gekeken naar Andorra wat geen Spanje is. De 34 skigebieden hebben samen 1.011 kilometer aan pistes en 116 kilometer aan langlaufpistes.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken