Eerste skipistes Spanje geopend in Catalonië en Madrid

Eerste skipistes Spanje geopend in Catalonië en Madrid
Beeld: Archieffoto

Eerste skipistes Spanje geopend in Catalonië en Madrid

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De hevige sneeuwval van de laatste dagen en in sommige gebieden van Spanje weken heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer verse sneeuw bij komt bij de skistations in het land. Maar op de meeste pistes is nog niet genoeg sneeuw gevallen en konden de sneeuwkanonnen nog niet genoeg sneeuw aanmaken om open te gaan.

Het eerste skistation dat voor het skiseizoen 2019/2020 open is gegaan is Masella in de Catalaanse Pyreneeën. Daar ligt genoeg sneeuw om 5 van de 65 pistes te openen. Skiërs kunnen daar gebruik maken van 2 van de 17 skiliften en daarna skiën op 12 km piste van de 74 km die het skistation heeft. Er ligt gemiddeld tussen de 25 en 50 cm sneeuw. 

Het tweede (kleine) skistation dat open is gegaan is Snowzone Madrid waar alle pistes, dat zijn er maar twee, te gebruiken zijn en 4 van de 4 liften. Ook het aantal km aan pistes is geheel te gebruiken, 2,2 km. Er ligt gemiddeld zo’n 30 cm sneeuw.

Veel andere skistations die met name in de Pyreneeën liggen zullen naar verwachting dit weekend opengaan waarbij niet alle pistes te gebruiken zullen zijn. We hebben het dan over bv. La Molina, Formigal en Astún. Andere skitstaions zoals de Sierra Nevada, Candanchú, Cerler, Panticosa en Baqueira Beret gaan tussen 23 en 29 november open. Klik hier voor alle openingsdata.

LEESTIP: De 34 skigebieden van Spanje

Spanje en skiën

In Spanje zijn 34 skigebieden te vinden verdeeld over de eerder genoemde deelstaten. De meeste pistes liggen in de Pyreneeën, te weten in Aragón (Huesca) en Catalunya (Llerida) maar de meest spectaculaire is misschien wel de Sierra Nevada in Granada: skiën met uitzicht op de zee en Afrika en op slechts een uurtje van de stranden. 

Een van de grootste skigebieden in Spanje is Formigal, daarbij wordt niet gekeken naar Andorra wat geen Spanje is. De 34 skigebieden hebben samen 1.011 kilometer aan pistes en 116 kilometer aan langlaufpistes.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.