Politie arresteert internationaal gezochte Nederlanders op Fuerteventura

Politie arresteert internationaal gezochte Nederlanders op Fuerteventura
Beeld: Policía Nacional / Twitter

Politie arresteert internationaal gezochte Nederlanders op Fuerteventura

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De Spaanse politie heeft in samenwerking met de Nederlandse justitie twee internationaal gezochte Nederlanders op de Canarische Eilanden aangehouden. Volgens de regionale krant gaat het om een man en een vrouw die een Europees arrestatiebevel hebben voor uitlevering wegens economische en financiële misdrijven in hun eigen land.

Zoals de krant schrijft zijn afgelopen donderdag in een hotelcomplex in La Oliva op het Canarische Eiland Fuerteventura een 41-jarige vrouw en 57-jarige man aangehouden door de Policía Nacional in samenwerking met de lokale politie en de politie uit Nederland.

Het tweetal was op vakantie op Fuerteventura maar de politie kwam erachter dat de man en vrouw door de Nederlandse justitie internationaal gezocht worden voor financiële en economische misdrijven in eigen land. 

Volgens lezers en wat wij hebben gelezen op internet, heeft het tweetal ook op de Canarische Eilanden diverse slachtoffers gemaakt via bedrog en diefstal. Daaronder bevinden zich ook andere Nederlanders.

Er zal om uitlevering gevraagd worden omdat het tweetal een Europees arrestatiebevel voor hun uitlevering hebben. Meer informatie over de identiteit van de man en vrouw is niet bekend gemaakt.

Ga naar de inhoud