Politie arresteert internationaal gezochte Nederlanders op Fuerteventura

Politie arresteert internationaal gezochte Nederlanders op Fuerteventura
Beeld: Policía Nacional / Twitter

Politie arresteert internationaal gezochte Nederlanders op Fuerteventura

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De Spaanse politie heeft in samenwerking met de Nederlandse justitie twee internationaal gezochte Nederlanders op de Canarische Eilanden aangehouden. Volgens de regionale krant gaat het om een man en een vrouw die een Europees arrestatiebevel hebben voor uitlevering wegens economische en financiële misdrijven in hun eigen land.

Zoals de krant schrijft zijn afgelopen donderdag in een hotelcomplex in La Oliva op het Canarische Eiland Fuerteventura een 41-jarige vrouw en 57-jarige man aangehouden door de Policía Nacional in samenwerking met de lokale politie en de politie uit Nederland.

Het tweetal was op vakantie op Fuerteventura maar de politie kwam erachter dat de man en vrouw door de Nederlandse justitie internationaal gezocht worden voor financiële en economische misdrijven in eigen land. 

Volgens lezers en wat wij hebben gelezen op internet, heeft het tweetal ook op de Canarische Eilanden diverse slachtoffers gemaakt via bedrog en diefstal. Daaronder bevinden zich ook andere Nederlanders.

Er zal om uitlevering gevraagd worden omdat het tweetal een Europees arrestatiebevel voor hun uitlevering hebben. Meer informatie over de identiteit van de man en vrouw is niet bekend gemaakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.