Cassettebandjes zijn terug van weggeweest bij Spanje’s eerste en enige ‘Cassettería’

Cassettebandjes zijn terug van weggeweest bij Spanje’s eerste en enige ‘Cassettería’
Beeld: Freepik

Cassettebandjes zijn terug van weggeweest bij Spanje’s eerste en enige ‘Cassettería’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – In Madrid werd in 2020 een winkel geopend waar je terecht kunt voor opgenomen muziek. Maar dat kun je niet beluisteren met een mp3- of cd-speler en ook niet met een platenspeler die weer terug zijn van weggeweest. De muziek die ‘La Cassettería’ verkoopt is alleen te beluisteren met een cassettespeler. Er worden namelijk alleen cassettebandjes verkocht.

Het cassettebandjes is terug van weggeweest want net zoals bij de vinyl platen zoeken echte muziekliefhebbers naar de vintage muziekdragers. Het begon tijdens de corona-pandemie toen in het Verenigd Koninkrijk plots duizenden cassettebandjes verkocht werden. En die trend is overgeslagen naar andere landen, waaronder Spanje waar dit nog wel in de kinderschoenen staat.

Maar Luis González Comendador vond dat het tijd was dat eenieder in Spanje ook zijn of haar favoriete zanger, zangeres of band weer op een cassettebandje kan beluisteren. Daarom opende hij in september 2020 ‘La Cassettería’, Spanje’s enige cassettebandjes winkel en fabriek.

Dankzij televisieseries zoals ‘Stranger Things’ of ‘13 Reasons Why’ en dankzij artiesten zoals Jennifer Lopez, Selena Goméz en natuurlijk Kylie Minogue is het cassettebandje weer terug. In de winkel in Madrid kun je niet alleen cassettebandjes kopen maar je kunt ze ook laten opnemen met professionele apparatuur.

Dus pak die oude walkman uit de kast, stop er nieuwe batterijen in en zoek de oude cassettebandjes op want ‘they are back’. En laten we hopen dat je nog je oude cassettebandjes bewaard hebt want de nieuwe zijn niet goedkoop als we naar de website kijken. Nevermind van Nirvana kost 21,59 euro, Queen’s Greatest Hits kost 19,99 euro en het album Lover van Taylor Swift kost zelfs 34,99 euro op cassettebandje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.