Man aangehouden na publieke poging tot verkrachting in Valencia

Man aangehouden na publieke poging tot verkrachting in Valencia
Beeld: Policía Nacional

Man aangehouden na publieke poging tot verkrachting in Valencia

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De nationale politie heeft zaterdag een man van 24 jaar aangehouden, omdat hij midden op straat een vrouw zou hebben proberen te verkrachten. Na een korte strijd wist de vrouw zich los te rukken van haar belager en vluchtte. Ze verborg zich in een station van het openbaar vervoer, waar ze de politie belde. 

Een oplettende buurtbewoner had de politie ook op de hoogte gebracht nadat hij de vrouw had horen schreeuwen en op zijn balkon was gaan kijken wat er aan de hand was. Hij wist ook te vertellen welke richting de verdachte op was gegaan. 

Dit alles gebeurde rond een uur of vijf in de ochtend. De politie wist de vrouw snel te vinden, hoewel deze erg paniekerig was. Haar kleding zat vol moddervlekken en ze had bladeren in haar haren. Ze werd direct overgebracht naar een ziekenhuis, waar ze geholpen kon worden. 

Tijdens het gebeurde, ontving de politie het telefoontje van de getuige, die meldde dat hij zich in zijn huis bevond toen hij de vrouw hoorde schreeuwen. Hij was op zijn balkon gaan kijken en toen zag dat er een vrouw achtervolgd werd door een man. Hij zag ook hoe de man de vrouw meesleepte en hoe ze in een gevecht verwikkeld raakten, waarbij de vrouw tegen de grond werd gedrukt. Hij bleef aan de lijn en kon direct melden in welke richting de verdachte zich begaf. Dankzij deze informatie vond de politie een man met dezelfde uiterlijke kenmerken als beschreven door de getuige in de buurt, die ook natte vlekken had op zijn knieën. 

Na het nodige onderzoek hield de politie de verdachte aan. Hij bleek de Marokkaanse nationaliteit te bezitten. De vrouw en twee van haar vriendinnen hadden de man tijdens de nacht leren kennen. Op het moment dat de vrouw en de man alleen waren, pakte hij zijn kans en belaagde hij haar. De gearresteerde heeft een strafblad en wacht nu in de gevangenis op uitspraak van de rechter.

Ga naar de inhoud