Nieuw wereldrecord in Cadiz voor langste ‘tosta’ met Iberische worst

Nieuw wereldrecord in Cadiz voor langste ‘tosta’ met Iberische worst
Beeld: Los Barrios Mejora / facebook

Nieuw wereldrecord in Cadiz voor langste ‘tosta’ met Iberische worst

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – Het dorp Los Barrios in Cádiz heeft geschiedenis geschreven en staat nu in het Guinness Book of Records. Dit hebben ze bereikt door de langste ‘tosta’ (geroosterd brood) ter wereld te maken die belegd is met verschillende soorten Iberische worst. Het geheel had een lengte van maar liefst 150 meter en 37 centimeter. 

De ‘tosta’ is gemaakt van een goed (licht)bruin brood en olijfolie of Iberische boter met daarbovenop verschillende Iberische vleeswaren, zoals chorizo of bloedworst. De dorpelingen en de mensen die kwamen kijken hebben gratis kunnen proeven van het ‘broodje’ nadat de notaris Ramón Corrales bevestigde dat zowel de lengte als het gebruik van de producten voldoende waren om het record neer te zetten. 

Het evenement is onder andere tot stand gekomen door de medewerking van de buurtvereniging van La Tagarnina van Los Barrios en van de bedrijven José Manuel Almario en Meta Andalucía. De laatste twee waren verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Verschillende bakkerijen werkten ook mee: ‘La Dificultosa’, ‘Nuestra Señora de los Remedios’, ‘Hermanos Espinosa’, ‘Espinosa Palmones’ en ‘Panadería Artesana Acevedo’.  

Voor de levering van de ham en de worst waren de volgende leveranciers ingezet: Pepe Jime, Fábrica de embutidos ‘Cerdito Andaluz’, Jamón y Embutidos Melgar, Molino del Palancar ‘Aceite de Oliva’, embustidos Medina, Cerveza Artesana Rondeña en Hotel Montera. 

Het raadslid voor feestelijkheden, Daniel Pérez Cumbre, heeft alle meewerkenden gefeliciteerd. ‘We hebben geschiedenis geschreven in ons dorp en dat alles is dankzij de medewerking van de vereniging ‘La Tagarnina’ en meewerkende bedrijven zoals brood- en vleesleveranciers. Daarnaast bedanken we ook de gemeente van Los Barrios voor de goede ontvangst die we hier hebben genoten.’

Ga naar de inhoud