Search
menu
Search

Schrijf je in voor een cursus Vipassana meditatie in Spanje: 10 dagen in complete stilte

Schrijf je in voor een cursus Vipassana meditatie in Spanje: 10 dagen in complete stilte
Beeld: via canva.com

Schrijf je in voor een cursus Vipassana meditatie in Spanje: 10 dagen in complete stilte

Het leven in de 21e eeuw is niet altijd eenvoudig. We haasten ons van hier naar daar, hebben weinig tijd om stil te staan en het leven vliegt voorbij. Steeds meer mensen wenden zich tot de Oosterse wijsheid die rust en harmonie predikt. In Spanje zijn twee grote meditatiecentra van de Vipassana school. Je kunt er terecht voor tiendaagse retraites in complete stilte.

Vipassana, wat net zo veel betekent als ‘dingen zien zoals ze echt zijn’, is één van de oudste meditatietechnieken van India. 2.500 jaar geleden werd de techniek aangeleerd als een universele levenskunst. Dankzij de leraar S.N Goenke werden over de hele wereld centra gebouwd waar je de techniek kan aanleren, een manier om stabieler en bewuster in het leven te staan.

Ook in Spanje heeft de beweging twee grote centra. Dhamma Neru nabij Barcelona en Dhamma Sacca nabij Ávila. Je kan er terecht voor tiendaagse cursussen. De cursus is residentieel. Tien dagen lang breng je er in stilte door, terwijl je de techniek van Vipassana aangeleerd krijgt. Er is ontbijt, lunch en slaapgelegenheid voorzien. 

De hele cursus is gebaseerd op vrije bijdrage. Enkel wie een Vipassana cursus gevolgd heeft, mag aan de organisatie een financiële bijdrage storten naargelang zijn of haar mogelijkheden. Het idee is dat jij de cursus betaalt voor de mensen die na jou komen. 

Wereldwijd heeft de Vipassana meditatie techniek duizenden mensen geholpen. Ook in Spanje houdt de beweging niet op met groeien. Het Dhamma Sacca centrum aan de voet van de Almanzor (bergtop van de Sierra de Gredos) werd bijvoorbeeld pas in 2016 gebouwd en biedt plaats aan een kleine 170 cursisten per cursus.

Wie benieuwd is en zin heeft om zich aan deze levensveranderende ervaring te wagen, vindt HIER meer informatie. De cursussen zijn altijd snel volgeboekt, inschrijven moet dus op de dag die voor de respectievelijke cursus aangegeven is. 

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?